1. Hjem
  2. Boligreportasjer
  3. NYTT NAUST: Se det flotte, nye naustet til Eldbjørg og Svein-Ove på Syltøy i Fjell kommune

NYTT NAUST: Se det flotte, nye naustet til Eldbjørg og Svein-Ove på Syltøy i Fjell kommune

4. Sep. 2019 | Boligreportasjer

Skal vi ta en prat?

Terje Vallestad

Terje Vallestad
Daglig leder / Byggmester

 +47 416 36 256‬
 terje@byggmestervallestad.no

NYTT NAUST PÅ SYLTØY: Eldbjørg Syltøy (57) og Svein-Ove Hammersland (62) hadde lenge snakket om å bygge naust like nedenfor boligen sin på Syltøy, men etter drømmesommeren i 2018 med herlige dager i fjæra bestemte de seg for at nå var tiden virkelig inne for å gjøre ord til handling.

Vi var så heldige å få lov til å komme på besøk for en liten sniktitt og blir tatt imot av Eldbjørg og Svein-Ove en nydelig sensommerdag i midten av august.

Se også: Ukens skisse – Ombygging av eldre enebolig på Sotra.

FAKTABOKS:

Kunde: Eldbjørg Syltøy og Svein-Ove Hammersland
Lokasjon: Syltøy, Fjell kommune
Størrelse: Ca. 39 m² BRA
Oppstart: Vinter 2019
Ferdigstilt: Juli 2019

Se flere bilder av naustet her.

Mer tilgjengelig og tilrettelagt

– Hele målet med dette prosjektet var å gjøre sjø- og båtlivet mer tilgjengelig, starter Eldbjørg, mens vi rusler nedover stien fra boligen mot naustet. 

– Hele familien er utrolig glad i sjøen, og når vi bor her ute i havgapet er det jo kjekt at det er enkelt og tilrettelagt for både store og små, legger Svein-Ove til, enten det gjelder båt, fiske eller bading.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NYTT NAUST PÅ SYLTØY: Se video av det flotte, nye naustet til Eldbjørg og Svein-Ove på Syltøy. Området var regulert for naustbebyggelse hos kommune og prosessen sammen med Byggmester Vallestad gikk fra start til slutt på under 7 måneder. 

Eneboligen paret bor i ligger omtrent så langt vest som det er mulig å komme på fastlands Sotra, ytterst på nordsiden av Syltøy og med panoramautsikt vestover mot storhavet. 

En skulle tro det var vanskelige forhold for både naust og båt her, og det er det jo til en viss grad også, men 100 meter nedenfor boligen ligger en perfekt liten vik hvor naustet er strategisk plassert.

Les også: Slik ble drømmefunkisen til Sissel på Trengereid seende ut.

– Området her var regulert med tanke på naustbebyggelse og i tillegg gir den østvendte beliggenheten et naturlig le og beskyttelse mot det verste været. Så dette var en ideell plassering, forteller han.

PERFEKT BELIGGENHET: At det er værhard på Syltøy kan de fleste forstå når det kun er Hitsøy og Løno som skiller deg fra storhavet og værkreftene i vest. Men i denne vesle, østvendte viken ligger naustet så godt i le som mulig for vær og vind. 

I dialog med flere byggefirma

Så snart beslutningen om nytt naust var tatt, tok paret kontakt med flere lokale byggefirma i Fjell for å finne en samarbeidspartner til prosjektet. 

Flere var på befaring, men valget falt forholdsvis kjapt på Byggmester Vallestad, byggefirmaet med kontoret på Fjell, vis-á-vis Circle-K.  

– Dere var ikke de billigste, ler Eldbjørg, men dere var kjappe til å respondere og kjemien var god fra første stund. 

I tillegg går vi begge i fulle jobber og har det travelt, legger Svein-Ove til, og de andre aktørene hadde ikke hele apparatet tilgjengelig. 

TO-SPANN: Med Alexander Kristensen (t.v.), Hans Christian Algrøy (t.h.) og resten av teamet i lokalene på Fjell tilbyr Byggmester Vallestad alt på ett sted. Ikke bare selve byggingen av naustet, men også tegning, søknadsarbeid og komplett prosjektledelse. Dette var en av årsakene til at paret valge byggefirmaet på Fjell til jobben. 

Alt på ett sted

Det at de fikk hjelp med både søknadspapirer og tegninger, i tillegg til selve byggingen på ett og samme sted, var en av hovedårsakene til valget av byggmesteren.

– Det første vi gjorde etter befaringen på tomten, var å sette oss ned med Hans Christian Algrøy i lokalene deres på Fjell, forteller Svein-Ove videre. 

Sammen med Kenneth Vallestad er det Hans Christian som tegner alle skisser, plantegninger og ferdige nybygg, påbygg, fritidsboliger og naust for våre kunder, enten det er tilpasninger av kundens kladder eller helt fra scratch.

I dialog med Eldbjørg og Svein-Ove tegnet han et flott naust i klassisk stil, ikke ukjent fra kyst- og naustmiljøene i området på Sotra ellers.

KLASSISK: Hos Byggmester Vallestad fikk paret alt på ett sted. Førsteutkastet Hans Christian tegnet traff veldig bra. Alt som ble gjort videre på tegningene var noen mindre justeringer, blant annet å legge til utstikket du ser her i fronten. Nøstet er på ca. 39 m² BRA med mønehøyde på 5,5 meter.

– Førsteutkastet Hans Christian lagde var veldig bra og slett ikke langt vekke fra det vi hadde sett for oss i utgangspunktet, forteller Eldbjørg videre. Alt vi gjorde med det var noen mindre justeringer, blant annet å legge til utstikket i fronten. 

Og når det var ferdig, var vår jobb mer eller mindre gjort, sier Svein-Ove fornøyd.

For det som skjedde heretter var at byggesaksansvarlig Alexander Kristensen tok seg av alt papirarbeidet til kommunen. På denne måten slapp paret den delen av byggingen mange med et prosjekt opplever som spesielt krevende – alle formalitetene og søknaden som må til.

Les også: Her flytter nok en barnefamilie inn i det populære boligfeltet på Møvik.

Så i midten av April når alt var godkjent startet grunn- og betongarbeidet opp. 

Her ble tomten planert og det ble ført opp natursteinsmur i front, før hele sålen ble støpt, alt i ett, på en og samme dag. 

– Totalt hadde vi 2 betongbiler og en pumpebil på tunet her den dagen. Vinsjen, forteller Svein-Ove, ble fundamentert godt ned i betongen og har løftekapasitet på over 2 tonn, uten behov for støtter

I tillegg lagde vi to ulike nivå på kaien for å gjøre tilkomst i båt enklere, selv om det også er godkjent for en liten flytebrygge her, fortsetter han. 

KAI: På tomten ble det ført opp natursteinsmur i front, før hele sålen ble støpt, alt i ett, på en og samme dag. Vinsjen i bilde er fundamentert direkte i betongen og har en løftekapasitet på 2 tonn selv uten støttestag.  

Nytt naust på 7 måneder

Når alt dette var ferdig startet Roger Nordanger på tømrerarbeidet i mai, og naustet sto altså mer eller mindre ferdig i slutten av juli.

– Alt i alt synes vi det hele har gått utrolig fort. Fra vi signerte kontrakten på slutten av fjoråret til naustet sto ferdig i slutten av juli tok det i underkant av 7 måneder.

Nå har vi bare litt småting igjen i grunn, som for eksempel å få montert noen utelys her nede og å sette opp en sløyebenk inne før høstmørket kommer. Men det tror jeg vi skal klare, smiler Eldbjørg optimistisk. 

TILRETTELAGT: Det nye naustet har gjort sjø- og båtlivet mye enklere og mer tilgjengelig for familien på Syltøy. Nå ser de frem til gode stunder med både venner og bekjente på bryggekanten og i båten.

Flere fritidsboliger og naust

Fra Byggmester Vallestad sin side kan de fortelle om flere oppdrag i denne kategorien den siste tiden. Selv om byggefirmaet på Fjell bygger desidert mest eneboliger og har flere rehabiliteringsjobber i løpet av året, har de også flere fritidsboliger og naust. 

– Ja, vi opplever at det har vært god pågang på slike prosjekter i det siste, forteller Terje Vallestad. I tillegg til naustet hos Eldbjørg og Svein-Ove har vi for eksempel relativt nylig ferdigstilt to større rehabiliteringer av hytter her på Sotra. 

Kystkulturen og sjøen står sterkt i identiteten til mange her vest og da er det flott å få bidra til å gjøre dette mer tilgjengelig, sier den daglige lederen. 

GODT FORNØYD: Eldbjørg Syltøy og Svein-Ove Hammersland (høyre) er svært godt fornøyd med Byggmester Vallestad og jobben byggefirmaet har utført. Her sammen med prosjektleder Arild Telle (venstre) som har vært hovedkontakt gjennom prosjektet. 

Til daglig jobber Hans Christian Algrøy med å tegne nybygg, tilbygg og ombygginger av boliger, og stortrives med det.

– Det blir mest boligoppdrag jeg tegner på, men det er kjekt å få jobbe litt med fritidsboliger og slike naustprosjekt også, sier Hans Christian.

Så dersom du har et prosjekt i tankene, og er like hyggelig å jobbe med som Eldbjørg og Svein-Ove har vært, ler Hans Christian, må du gjerne komme innom kontoret for en uforpliktende prat!

Så med det vil vi bare få si takk for tilliten til Eldbjørg og Svein-Ove – og tusen takk for at vi fikk komme på besøk for å se. Så håper vi naustet gir dere, familien, venner og bekjente mye glede i årene som kommer.

Se alle bildene av naustet her:

VEST I HAVET: Eneboligen paret bor i ligger omtrent så langt vest som det er mulig å komme på fastlands Sotra, ytterst på nordsiden av Syltøy og med panoramautsikt vestover mot storhavet. Her er boligen sett fra vest med Bildefjellet og Liatårnet i det fjerne.

 

PERFEKT BELIGGENHET: At det er værhard på Syltøy kan de fleste forstå når det kun er Hitsøy og Løno som skiller deg fra storhavet og værkreftene i vest. Men i denne vesle, østvendte viken ligger naustet så godt i le som mulig for vær og vind. 

TILKOMST: 100 meter nedenfor boligen ligger ligger naustet, med tilkomst via grusstien på bildet. 

TILRETTELAGT: Det nye naustet har gjort sjø- og båtlivet mye enklere og mer tilgjengelig for familien på Syltøy. Nå ser de frem til gode stunder med både venner og bekjente på bryggekanten og i båten. 

REGULERT: – Området her var regulert med tanke på naustbebyggelse og i tillegg gir den østvendte beliggenheten et naturlig le og beskyttelse mot det verste været, forteller Svein-Ove.

FERDIGSTILT: I dialog med Eldbjørg og Svein-Ove tegnet Hans Christian Algrøy hos Byggmester Vallestad et flott naust i klassisk stil, ikke ukjent fra kyst- og naustmiljøene i området på Sotra ellers. Nå står det ferdig.

STILRENT: Med natursteinsmur i front og betongkrone og støypt såle på toppen har dette naustet virkelig fått et elegant og stilrent preg. 

KAI: På tomten ble det ført opp natursteinsmur i front, før hele sålen ble støpt, alt i ett, på en og samme dag. Vinsjen i bilde er fundamentert direkte i betongen og har en løftekapasitet på 2 tonn selv uten støttestag.  

INNVENDIG: Nøstet er på ca. 39 m² BRA med mønehøyde på 5,5 meter. Enn så lenge er det tomt, men langs veggen til venstre vil Svein-Ove blant annet få satt opp en sløyebenk.

BÅTLIV: Med naustet og båten på plass ligger nå alt tilrette for sjø- og båtlivet for familien på Syltøy. Å tilrettelegge på denne måten er kjekt, spesielt når en bor så tett på sjøen og det ligger tilrette både med tomt og reguleringsbestemmelser. 

GODT FORNØYD: Eldbjørg Syltøy og Svein-Ove Hammersland (høyre) er svært godt fornøyd med Byggmester Vallestad og jobben byggefirmaet har utført. Her sammen med prosjektleder Arild Telle som har vært hovedkontakt gjennom prosjektet. 

Siden du nå har lest hele denne reportasjen ønsker du kanskje å se flere av våre boligreportasjer fra boliger rundtomkring på Sotra og i Bergen. Eller om du har et prosjekt du ønsker vi skal se på så send oss en uforpliktende henvendelse så tar vi gjerne en prat for å bli litt bedre kjent og for å se om vi er en god samarbeidspartner for deg. 

Din lokale byggmester i Fjell, Sund og Øygarden. Vi tegner, søker, bygger nytt, bygger på og bygger om. Alt under ett tak slik at du slipper å stresse!

Copyright © 2020. Byggmester R. Vallestad AS.
PersonvernInformasjonskapsler

KONTAKT

Byggmester R. Vallestad AS
Kleivanevegen 3
5357 FJELL