1. Hjem
  2. Boligreportasjer
  3. Bli med inn i eneboligen til Elin på Ulveset

Bli med inn i eneboligen til Elin på Ulveset

23. Nov. 2016 | Boligreportasjer

Skal vi ta en prat?

Terje Vallestad

Terje Vallestad
Daglig leder / Byggmester

 +47 416 36 256‬
 terje@byggmestervallestad.no

ULVESET: I April overleverte vi det flunkende nye huset til byggherren, eller kvinnen i dette tilfelle, Elin Bergtun på Ulveset. Hun er nå kommet vel i hus med familien og vi har vært så heldig å få komme på en visitt for å se hvordan hun har det.

– Å trekke frem hva jeg er aller mest fornøyd med er ikke så lett, sier Elin, men om jeg må velge tror jeg det må bli de store vinduene i andre etasjen.

– Det er en herlig følelse å komme gående opp trappen og inn i stuen. De store vinduene gir en fantastisk romfølelse, mye naturlig lysinnslipp i tillegg til at vi får maksimal utnyttelse av utsikten over nærområdet her.

Se også: Hytteinspirasjon? Bli med inn i drømmehytten til familien Telle på Voss.

FAKTABOKS:

Kunde: Elin Bergtun.
Lokasjon: Ulveset, Fjell kommune
Størrelse: Ca. 180 m² inkl. carport.
Oppstart: Høst 2015
Ferdigstilt: Påske 2016

Se flere bilder av boligen her.

“Kundetilpasset”

Da Elin kom til oss hadde hun ønske om en funksjonell og moderne enebolig på tomten i nærområdet der hun er oppvokst og kommer fra, på Ulveset i Fjell-kommune.

Gjennom god dialog endte valget tilslutt på “Tefra”, en flott og romslig enebolig over 2 etasjer fra Hibahus. 

Tefra er svært fleksibel med tanke på endring av rominndeling, i tillegg til muligheter for både flatt-, valmet- og med pulttak, alt etter hvilket uttrykk kunde ønsker seg.

KUNDETILPASSET: Eneboligen til Elin er en kundetilpasset “Tefra”. En romslig enebolig over to plan med gode rom- og planløsninger. 

– Det hender at jeg møter boligbyggere som er litt skeptisk til såkalte “kataloghus”, sier Terje Vallestad, daglig leder i Byggmester R. Vallestad AS, som har bygget huset for Elin.

Les også: Hans Christian tegnet om denne eneboligen og gav den et kanonkult, moderne uttrykk.

– Men selv om vi tar utgangspunkt i et kataloghus er det jammen ikke mange som blir like eller bærer preg av å være “standardiserte”.

– Grunnen til dette er fordi hvert hus vi bygger for kunder “kundetilpasses”, det vil si at vi har en god innledende prosess der vi identifiserer dine unike ønsker og behov, og skreddersyr så romløsninger og materialvalg slik at de blir nøyaktig slik du vil ha det, forklarer Terje.

GODT LYSINNSLIPP: Elin er svært godt fornøyd med de store vinduene i stuen. Det gir godt, naturlig lysinnslipp og en flott utsikt over nærområdet. 

Store vindusflater og smarte romløsninger

Boligen har store vindusflater som gjør at det blir gode rom med mye naturlig lysinnslipp. Fra stuen er det en stor skyvedør ut på terrasse som gjør at man får følelsen av å dra naturen med deg inn i boligen.

Planløsningen er smart med gode rom. 1. etasje inneholder bod, vindfang, stor hall/kjellerstue, bad, vaskerom og 2 soverom.

2. etasje inneholder soverom med tilhørende bad og en fantastisk flott stue med tilhørende kjøkkenløsning.

– Å ha et eget klesrom ytterst i gangen var en genistrek. Det gjør det superenkelt å rydde unna klær og sko. Og når det er så enkelt er det også lettere for at gangen faktisk forblir ryddig og presentabel, forteller Elin. 

– Ellers er jeg veldig glad for at vi lagde en slags åpen løsning mellom soverom og bad, med en skyvedør imellom, og for at vi har egen inngang til vaskerommet utenfra.

TIDSRIKTIG: Kjøkkenet med mørke fronter er av typen Marbodal. Tegnet og levert av Byggmester R. Vallestad AS sammen med Elin. 

Kjøkken fra Marbodal og Møre Royal terrassegulv

Huset har gipsplater på vegger og i tak. Listefrie overganger mellom tak og vegg, samt listefrie vinduer og dører i yttervegg.

 Badene er helfliset i både 1. og 2. etasje, i tillegg til at gulvet på vaskerommet er flislagt.

Elin valgte massive innerdører fra Swedoor og til gatedør valgt hun Swedoor Advanced Line med skjulte hengsler som gir et solid og eksklusivt preg.

Utenfor inngangsdøren går du tørrskodd ut i en dobbel carport med en praktisk sportsbod i bakkant.

Arealet over carporten utnyttes til det fulle som flott terrasse (forøvrig med gulv fra Møre Royal Duo farge grå) som har utsikt over nærområdet.

Og kjøkkenet er av typen Marbodal, som er tegnet av vår egen kjøkkenkonsulent i tett dialog med Elin.

FORNØYD: -Det absolutt viktigste var at jeg gjennom familie og bekjente hadde fått høre flere ganger at Vallestad var gode og rederlige folk der du visste hva du fikk, forteller Elin. Her sammen med Kjetil Eide, prosjektleder hos Byggmester Vallestad. 

Hørte mye godt fra venner og bekjente

Elin er strålende fornøyd med det nye huset sitt og svarer entusiastisk på hvorfor hun valgte Byggmester R. Vallestad AS når hun skulle bygge drømmeboligen.

– Det absolutt viktigste var at jeg gjennom familie og bekjente hadde fått høre flere ganger at Vallestad var gode og rederlige folk der du visste hva du fikk. Så skader det jo heller ikke at de er en lokal byggmester som har holdt til her på Sotra i over 40 år og har bygget seg et godt navn og rykte.

Les også: Her flytter nok en barnefamilie inn i det populære boligfeltet på Møvik.

– Jeg er kjempefornøyd med huset mitt og synes både byggeprosessen og dialogen med både Terje, Kjetil og de andre flinke folkene hos Vallestad har gått knirkefritt, sier Elin.

Så da gjenstår det bare for oss å si tusen takk for tilliten og for at vi fikk bygge din drømmebolig, Elin – og for at vi fikk komme en tur på besøk.

Se alle bildene av eneboligen her:

Siden du nå har lest hele denne reportasjen ønsker du kanskje å se flere av våre boligreportasjer fra boliger rundtomkring på Sotra og i Bergen. Eller om du har et prosjekt du ønsker vi skal se på så send oss en uforpliktende henvendelse så tar vi gjerne en prat for å bli litt bedre kjent og for å se om vi er en god samarbeidspartner for deg. 

Din lokale byggmester i Fjell, Sund og Øygarden. Vi tegner, søker, bygger nytt, bygger på og bygger om. Alt under ett tak slik at du slipper å stresse!

Copyright © 2020. Byggmester R. Vallestad AS.
PersonvernInformasjonskapsler

KONTAKT

Byggmester R. Vallestad AS
Kleivanevegen 3
5357 FJELL