I dette boligfeltet på Sotra er grunnarbeidet alt godt i gang

14. Oct. 2021 | Boligreportasjer

Dersom du drømmer om å bo landlig, barnevennlig og fritt, men samtidig med det meste du trenger kun en kort kjøretur unna, så er Hjortefaret på Sotra, 10 minutter fra Sartor Senter noe du bør se nærmere på. Her er allerede grunnarbeidet godt i gang og daglig flyttes tonnevis med jord og stein for å etterhvert gjøre plass til folk og hus.

De neste årene skal den ca. 30 mål store tomten like vest for Fjell kirke fylles med 38 boenheter, blant annet et unikt klyngetun og flere eneboliger med godkjent utleiedel. 

Det lokale entreprenørfirmaet Sartor Maskin startet i juni opp med grunnarbeidet på tomten og prosjektleder Are Mjøs hos Sartor Maskin kan melde om god fremdrift.

VIDEO: Se video fra grunnarbeidet som pågår.

– Opprinnelig er jo dette et stort myrområdet som nå blir masseutskiftet og tilført stein, i tillegg til en del intern sprengning, forteller han. Totalt er det ca. 40.000 kubikk med jord som skal fraktes ut og ca. 30.000 kubikk med stein som skal fraktes inn. Så det blir en del lastebillass, forteller han lurt. 

Entreprenørfirmaet med hovedkontor i Idrettsparken på Straume skal utføre alt grunnarbeid inkludert vei, vann og kloakk, samt planering av tomtene. I tillegg skal krysset ut på hovedveien opparbeides på nytt i henhold til bestemmelsene i reguleringsplanen. 

– Det er mye som skal gjøres og vi har 2 gravemaskiner og en borerigg i sving på anlegget her nå, I tillegg kjøres det stein og jord i alt mellom 4-12 semitrailere, forteller prosjektlederen entusiastisk.

Oversikt - Hjortefaret boligfelt, Fjell, Sotra

OVERSIKT: Grunnarbeidet på den ca. 30 mål store tomten på Fjell er godt i gang.

Melder om god respons

Fra utbyggeren Byggmester R. Vallestad AS sin side forteller Terje Vallestad om god respons. 

– Det er stas at Hjortefaret har blitt så godt tatt i mot i markedet. Vi mottar ukentlig henvendelser og har allerede solgt en del boliger, forteller den daglige lederen stolt.

Blant interessentene finner vi ikke bare lokale Sotra- og Øygardsværinger, men stadig flere «byfolk» snuser også på muligheten til å flytte vest over broen og dermed få mer igjen for pengene enn du gjør på bysiden. 

– Ja, en ting er jo at du får mer bolig for pengene og kan kjøpe enebolig for prisen av et rekkehus på bysiden, men vi opplever også at mange ønsker å kommer tettere på naturen og de gode friluftsopplevelsene vi har her ute, enten det er «i skauen» eller på sjøen. 

Oversikt - Hjortefaret boligfelt, Fjell, Sotra

Vi har jo lagt et spesielt år bak oss med mye tid inne og da er det stor forskjell på å bo midt å byen sammenlignet med landlig og med skogen som nærmeste nabo, som du gjør her. Og så er du jo uansett bare er en kjapp kjøretur unna både barnehage, skole og storsenteret på Straume, sier han åpenbart selgende med et lite glimt i øye. 

I tillegg til trygg, barnevennlig og landlig beliggenhet er det svært attraktivt at 17 av de 38 boligene kan bygges med godkjent utleiedel. Dette gjør det mulig for skattefri utleieinntekt i boligen du selv bor i.

– Det er selvfølgelig helt valgfritt for hver enkelt, både hvilken bolig du ønsker å bygge og om du ønsker utleieleilighet, men det er noe vi opplever stadig flere ønsker seg og som økonomisk muliggjør boligdrømmen for mange.

Men uansett preferanser og drøm er vi fleksible, og ønsker alle som er interessert velkommen til en uforpliktende boligprat, avslutter Vallestad med et smil.

Fjell festning med drone

FORNØYD: Utbygger Terje Vallestad er godt fornøyd med mottakelsen Hjortefaret har fått i markedet.

Les mer på www.Hjortefaret.no eller bruk kontaktinfo under for å vite mer. 

Vil du vite mer eller er interessert i Hjortefaret?

Kontakt Terje på +47 416 36 256 / terje@byggmestervallestad.no eller fyll ut skjemaet under for å sette deg på interesselisten. Da er du blant de første som får vite det når boligene offisielt blir lagt ut for salg.

/interesseliste hjortefaret (kontakt oss)
GDPR Consent *

Vite mer om Hjortefaret?

Kontakt Terje eller sett deg opp
på interesselisten her så er du
blant de første som får vite det
når boligene blir lagt ut for salg.

Terje Vallestad

Terje Vallestad
Daglig leder / Byggmester

 +47 416 36 256‬
 terje@byggmestervallestad.no

Din lokale byggmester i Fjell, Sund og Øygarden. Vi tegner, søker, bygger nytt, bygger på og bygger om. Alt under ett tak slik at du slipper å stresse!

Copyright © 2020. Byggmester R. Vallestad AS.
PersonvernInformasjonskapsler

KONTAKT

Byggmester R. Vallestad AS
Kleivanevegen 3
5357 FJELL