1. Hjem
  2. Boligreportasjer
  3. Totalrenovert enebolig: Bli med inn og se forvandlingen hos Kristina på Trengereid

Totalrenovert enebolig: Bli med inn og se forvandlingen hos Kristina på Trengereid

16. Mar. 2018 | Boligreportasjer

Skal vi ta en prat?

Terje Vallestad

Terje Vallestad
Daglig leder / Byggmester

 +47 416 36 256‬
 terje@byggmestervallestad.no

FJELL / TRENGEREID: Familiens hus fra 1930-tallet var gammelt, kaldt og upraktisk. Nå er det blitt bygget om til en helt ny bolig som er lys og luftig, varm og romslig.

(HUSK: Se alle bildene og video av boligen lengre ned i artikkelen)

Her bor Kristina Haugjord med døtrene Emma (13) og Alva (11). Huset ble satt opp her på Trengereid på Sotra på 30-tallet, og her har familien Haugjord bodd i alle år. 

Les også: Ny enebolig i Sund – bli med hjem til Ståle og Tove.

Kristinas foreldre bor fortsatt i sørenden, mens det tidligere var besteforeldrene hennes som bodde i nordenden. Da Kristina ble voksen overtok hun besteforeldrenes del.

 – Men etter hvert måtte vi bare gjøre noe med huset, det var kaldt og upraktisk og absolutt ikke ideelt for meg og jentene. Jeg har en tomt i nærheten, men fant ut at det ville bli for kostbart og omfattende å bygge nytt hus, så da ble jeg enig med foreldrene mine om at vi i stedet skulle bygge om dette gamle huset, forteller Kristina.

FAKTABOKS:

Kunde: Kristina Haugjord.
Lokasjon: Trengereid, Fjell kommune
Størrelse: 130m² P-rom.
Oppstart: Januar 2017
Ferdigstilt: Oktober 2017

Se flere bilder her.

NÅR GAMMELT BLIR NYTT: Den gamle boligen fra 30-tallet har blitt totalrenovert. Nå fremstår den mye tidsriktig, praktisk og moderne (klikk for å se videoen over).

Kjente byggefirmaet fra før

De tok kontakt med Byggmester Vallestad som Kristinas far kjente godt fra før. 

– Vi la fram de ønskene vi hadde, og så kom de med forslag. Jeg er glad i den gammeldagse stilen og ville heller ha det enn et mer moderne hus med funkispreg, jeg syntes det passet bedre her.

Prosjektet startet i januar 2017. De renoverte hovedetasjen og løftet taket på loftsetasjen. Huset ble etterisolert i vegger, gulv og tak, og det ble satt inn nye og moderne dører og vinduer. I stuen ble det bygget et karnapp. 

Sett denne? Se denne fantastiske herskapelige eneboligen over to plan på Søre Straume

Foreldrenes del forble stort sett uforandret innvendig, men også der kom et karnapp på plass for at fasaden skulle bli mer helhetlig siden det er to hus i ett. Kristina og jentene bodde hos foreldrene hennes mens den nye delen ble satt opp, og i oktober 2017 kunne de endelig flytte inn i sin nye bolig.

– Etter å ha bodd i et gammelt hus i mange år, var det et stort ønske å få en bolig som er god og varm og har nok plass. Det har vi fått nå, sier Kristina fornøyd.

ROMSLIG: Uten overskapene blir det luftig og fritt over benkeplaten og downlightsene kommer virkelig til sin rett. Her er det rikelig med gode arbeidsplasser.

Totalrenovert enebolig – Stort, praktisk og lettstelt

Hun og jentene har nå fått en ny, moderne og praktisk bolig på 130 kvadrat. I loftsetasjen har de bad og hvert sitt soverom, i tillegg er det gjort plass til et gjesterom og bad i hovedetasjen. Kristina valgte å ha en åpen stue-og kjøkkenløsning.

– Jeg ville ha et lyst og luftig hjem, og da ble det helt feil å skulle stenge kjøkkenet inne i et eget rom. 

Kjøkkeninnredningen er fra Ikea, og Kristina har valgt å droppe overskap.

Les også: Lyst på nytt naust? Her er litt lokal inspirasjon fra Eldbjørg og Svein-Ove på Syltøy.

– Skuffene er romslige og der får jeg plass til alt jeg trenger. Det blir så mye mer luftig når vi ikke har skap på veggene der inne.

Det ble lagt slitesterke og lyse laminatgulv, og i gangen ble det gulvfliser fra Norfloor.

Huset ligger flott plassert på Trengereid med morgen-og formiddagssol inn i stuen og kjøkkenet, mens ettermiddagssolen kan nytes på terrassen på vestsiden. Og her har de utsikt til både Trengereidpollen og Kørelen fra stuevinduene.

– Trengereid er selvfølgelig den fineste plassen på jord, sier Kristina Haugjord.

STOLT: Byggmester R. Vallestad AS, her representert ved prosjektleder Arild Telle, er godt fornøyd med nok et vellykket boligprosjekt. Her overrekker han en blomst til Kristina Haugjord som en liten takk for tilliten.

Fornøyd byggmester

Også byggmester Reidar Vallestad er godt fornøyd med innsatsen og resultatet.

– Ja, det er blitt et veldig flott hus. Det kan såklart være en utfordring å bygge om så gamle hus, og man risikerer å støte på uforutsette utfordringer underveis, men som regel lar de seg løse.

Siden 70-tallet har Vallestad gjennomført en rekke slike ombyggninger og han vil absolutt anbefale andre å vurdere ombygging av gamle hus, selv om det ikke alltid er enkleste utvei.

– Kort sagt er det enkelt å bygge nytt hus, mens å bygge om et gammelt er mer komplisert. Likevel er en ombygging noe som er verdt å vurdere, spesielt boliger med sjel og affeksjonsverdi. Da finner man først ut om forholdene ligger til rette for det og hva kostnadene blir for å ta vare på det gamle, og så kan man ta en avgjørelse om hva som er riktig i hver enkelt situasjon, sier Reidar Vallestad.

Tusen takk for tilliten, Kristina, og gratulerer med en fantastisk flott, ny bolig! 😍

Se alle bildene her:

SETT FRA ØST: Det gamle huset fra 1930-tallet er ikke til å kjenne igjen. Før og etter bilder av fasaden på den rehabiliterte eneboligen på Sotra.

SETT FRA NORD: Her ser vi tydelig takoppløftet og overbygget over verandaen i vest.

UNDERVEIS: Arbeidet startet i januar 2017 og huset stod ferdig i oktober samme året.

SETT FRA ØST: Kristina og døtrene bor i delen til høyre, mens foreldrene hennes holder til i den venstre delen.

SETT FRA NORD-ØST: Mange vinduer sikrer godt og naturlig lysinnslipp i hele boligen.

GANG: Fra ytterdøren kommer man først inn i et bislag, så videre inn i denne gangen med trapp og inngang til kjøkken og stue. Fliser fra NorFloor.

NYDELIG: I bislaget er det god opphengsplass og pyntet med flotte detaljer.

SOFAKROK: Stuen er lys og luftig. På denne siden er det formiddagssol fra øst.

KARNAPP: Kristina valgte lys laminat i hele huset. Karnappet har gitt stuen en ekstra krok med utsikt fra flere vinkler.

DETALJER: Spisestuemøblene er kjøpt på Finn og maleriet på veggen er en nydelig detalj i den romslige stuen.

KJØKKEN: Kjøkkeninnredningen er fra Ikea, og her er det ingen overskap. Benkeskap og skuffer gir nok oppbevaringsplass.

LUFTIG: Uten overskapene oppleves benkeplassen meget romslig og luftig. Og downlightsene i taket får virkelig komt til sin rett uten skygger.

VASK: Kristina valgte også en stor vask med plassering forran vinduet. Grunnen ser du i neste bilde.

UTSIKT: Fra kjøkkenet har Kristina flott utsikt nordover mot Trengereid-pollen.

UTSIKT: Og fra karnappen i stuen er det upåklagelig utsikt sørover over Kørelen. 

LYST: Gangen i andre etasje har fått lyse laminatgulv og lys tapet fra Borge.

GANG: Til venstre har Kristina sitt sove rom. De to neste dørene på høyreside går til hvert av jentene sine soverom og nederst i gangen, badet.

MODERNE: På sitt soverom har Kristina lyse vegger og direkte utgang til overbygget veranda i vest hvor ettermiddagssolen er.

JENTEROM NUMMER ÉN: Flotte farger og legg spesielt merke til lampen i taket!

JENTEROM NUMMER 2: Liten tvil om hvem som har grepet dette pikehjertet lakenet å regne.

TO ALTERNATIV: Det romslige badet har plass til både badekar og dusjhjørne.

FORNØYD: Kristina Haugjord får blomster av Arild Telle fra Byggmester Vallestad.

Siden du nå har lest hele denne reportasjen ønsker du kanskje å se flere av våre boligreportasjer fra boliger rundtomkring på Sotra og i Bergen. Eller om du har et prosjekt du ønsker vi skal se på så send oss en uforpliktende henvendelse så tar vi gjerne en prat for å bli litt bedre kjent og for å se om vi er en god samarbeidspartner for deg. 

Din lokale byggmester i Fjell, Sund og Øygarden. Vi tegner, søker, bygger nytt, bygger på og bygger om. Alt under ett tak slik at du slipper å stresse!

Copyright © 2020. Byggmester R. Vallestad AS.
PersonvernInformasjonskapsler

KONTAKT

Byggmester R. Vallestad AS
Kleivanevegen 3
5357 FJELL