1. Hjem
  2. Boligreportasjer
  3. Herskapelig Enebolig: Bli med hjem til Linn Cesilie og Kristian på Straume

Herskapelig Enebolig: Bli med hjem til Linn Cesilie og Kristian på Straume

3. May. 2017 | Boligreportasjer

Skal vi ta en prat?

Terje Vallestad

Terje Vallestad
Daglig leder / Byggmester

 +47 416 36 256‬
 terje@byggmestervallestad.no

HERSKAPELIG ENEBOLIG: Da Linn Cesilie og Kristian skulle bygge hus, var de utålmodige etter å få spaden i jorda. Men av og til er det fint at byråkratiet tar sin tid.

– I ettertid ser vi at det bare var bra at vi måtte vente en stund på å få alle søknader behandlet og papirer i orden, for da fikk vi tenkt litt mer fram og tilbake og justert tegningene til et enda bedre resultat, sier Kristian Vik (29). Konen Linn Cesilie Straume Vik (29) er enig.

– Det er så mye å ta stilling til, så utrolig mange valg som skal tas, så da er det bare greit at man blir tvunget til å ta seg litt bedre tid. 

Se også: Kundetilpasset enebolig – Bli med inn i huset til Elin på Ulveset.

FAKTABOKS:

Kunde: Linn Cesilie Straume Vik
og Kristian Vik
Lokasjon: Straume, Fjell kommune
Størrelse: Ca. 300 m²
Oppstart: Vinter 2015
Ferdigstilt: August 2016

Se flere bilder her.

HERSKAPELIG: Den herskapelige eneboligen på Søre Straume var innflyttingsklar i august 2016.

Familietun

Linn Cesilie og Kristian bodde i en leilighet på Straume da det ble aktuelt å bygge enebolig på Søre Straume, rett ved gamlebroen.

Linn Cesilie er oppvokst i nabohuset hvor foreldrene hennes fortsatt bor. Farens onkel bor i huset på den andre siden, og både bestemor og en onkel bor rett i nærheten, så dette er blitt et skikkelig familietun.

– Det er veldig koselig å ha familie på alle kanter, sier Linn Cesilie.

Da de begynte å legge planer for husbyggingen, gikk de til flere byggefirmaer for å sjekke hva de kunne tilby. Fra Kristians far som er elektriker i byggebransjen fikk de tips om å kontakte Byggmester Vallestad.

– Vi dro dit og fikk umiddelbart en god tone med dem. De var konkurransedyktige på pris, og vi bestemte oss for å bruke dem, forteller Kristian.

LYST: Den lyse kjøkkeninnredningen er ”Herregård” fra Sigdal.

Herskapelig enebolig med praktiske løsninger

Linn Cesilie satte seg ned sammen med Vallestads tegner Kenneth og forklarte hva hun så for seg og hva de ønsket. Utgangspunktet var et hus med herskapelig preg og valmet tak, noe som står i fin stil til barndomshjemmet ved siden av.

Les også: Slik ble drømmefunkisen til Sissel på Trengereid seende ut.

– Vi ville ha et mest mulig praktisk hus med soverommet vårt på samme plan som barnerommene, og med stue og kjøkken på samme plan som inngangspartiet. Det er veldig kjekt når man kommer hjem med barn og handleposer at man slipper å gå opp trapper for å sette fra seg. Dessuten ønsket vi å ha utgang til hagen fra stuen, sier Linn Cesilie.

PARKETT: Huset har vannbåren varme og gjennomgående høy standard med blant annet parkett i lysoljet eik på alle gulv.

Åpen løsning

Huset sto ferdig i august 2016, og paret flyttet inn sammen med sønnen Isak som nå er blitt to år. Siden har familien blitt utvidet med nok en sønn, Brede, og de to guttene har nok av boltreplass. 

– Gjesterommet ved siden av stuen fungerer som lekerom, selv om alle lekene har en tendens til å havne ute i stuen etter hvert, sier Linn Cesilie og ler. 

– Jeg er veldig fornøyd med den åpne løsningen som gjør at jeg kan følge med på Isak som leker mens jeg lager middag, jeg har full oversikt over hvor han er og hva han gjør.

Huset er på nærmere 300 kvadratmeter fordelt på to etasjer. I første etasje er det en stor hall, stue, kjøkken, gjesterom, bad og bod. I andre etasje er det tv-stue, bad, vaskerom og fire soverom hvorav det ene for tiden brukes som walk-in garderobe.

Det er vannbåren varme i hele huset, og på gulvene er det lagt parkett i hvitoljet eik. Kjøkkenet er fra Sigdal, det samme er innredningen på begge badene.

STRÅLENDE FORNØYD: Terje Vallestad og Byggmester R. Vallestad AS får de beste skussmål av Linn Cesilie og Kristian for jobben som er gjort.

Strålende fornøyd

Linn Cesilie og Kristian er strålende fornøyd med at de valgte Byggmester Vallestad.

– Hele prosessen har gått smertefritt, samarbeidet har vært helt supert og det har ikke vært noen problemer underveis. Alle ære til dem, de kan virkelig anbefales, sier Linn Cesilie som har følgende tips til andre som vurderer å bygge hus:

– Ha tålmodighet, det er ingen vits i å forhaste seg. Det er lurt å se på andre hus og merke seg hvilke løsninger som er valgt, få ideer og inspirasjon og tenke seg godt om. Det kan ta lang tid fra man begynner å planlegge og til huset er innflyttingsklart, men det er det absolutt verdt å vente på når resultatet blir akkurat som du ønsker.

Tusen takk for tilliten, Linn Cesilie og Kristian –  og for at vi fikk bygge deres nye hjem!

Se alle bildene av den herskapelige eneboligen her:

SKREDDERSYDD: Huset er tegnet av Byggmester R. Vallestad AS sin tekniske tegner, Kenneth, i tett dialog med Linn Cesilie og Kristian, slik at huset fikk akkurat de planløsningene og uttrykket de ønsket.

VERANDA: Det er veranda på begge sider i andre etasje, og glassrekkverk og store vinduer sørger for at alt lys slipper inn.

TRAPP: Inngangspartiet er stort og innbydende, og trappen fra Vestlandstrappen har glassrekkverk som går helt opp til taket.

STOR STUE: Hovedstuen i første etasje er stor og luftig med to romslige sofakroker.

LYST: Den lyse kjøkkeninnredningen er ”Herregård” fra Sigdal.

INTEGRERT: Kjøkkenet har integrerte hvitevarer fra Siemens med detaljer i børstet stål.

OVERSIKT: Det er fint å stå med oppvasken når du har god utsikt over nærområdet og Straumssundet like nedenfor huset.

LEKEROM: Det som etter hvert skal bli gjesterom i første etasje fungerer inntil videre som lekerom for Isak og Brede.

SOVEROM: Fra hovedsoverommet er det utgang til en veranda med morgensol.

LEKKERT: Badet i andre etasje har innredning fra Sigdal.

PRAKTISK: På hovedbadet er det gjort plass til både badekar og dusjkrok.

GOD UTNYTTELSE: Illustrasjonstegningene viser planløsningen i den 280m² store eneboligen på Straume.

FORNØYD: Kristian, Linn Cesilie, Isak og Brede er svært fornøyd med huset sitt og det gode samarbeidet med Terje Vallestad.

Siden du nå har lest hele denne reportasjen ønsker du kanskje å se flere av våre boligreportasjer fra boliger rundtomkring på Sotra og i Bergen. Eller om du har et prosjekt du ønsker vi skal se på så send oss en uforpliktende henvendelse så tar vi gjerne en prat for å bli litt bedre kjent og for å se om vi er en god samarbeidspartner for deg. 

Din lokale byggmester i Fjell, Sund og Øygarden. Vi tegner, søker, bygger nytt, bygger på og bygger om. Alt under ett tak slik at du slipper å stresse!

Copyright © 2020. Byggmester R. Vallestad AS.
PersonvernInformasjonskapsler

KONTAKT

Byggmester R. Vallestad AS
Kleivanevegen 3
5357 FJELL