1. Hjem
  2. Test
  3. Malene (24) og Cristopher (30) flyttet fra Bergen til Sotra og fikk mye mer hus for pengene – bli med inn og se hvor fint de har fått det

Malene (24) og Cristopher (30) flyttet fra Bergen til Sotra og fikk mye mer hus for pengene – bli med inn og se hvor fint de har fått det

24. Oct. 2019 | Test

Skal vi ta en prat?

Terje Vallestad

Terje Vallestad
Daglig leder / Byggmester

 +47 416 36 256‬
 terje@byggmestervallestad.no

MØVIK: Da Cristopher Birkeland (30) og Malene Erdal (24) ventet sitt andre barn, ønsket de å realisere eneboligdrømmen. Den fant de på Sotra, i det nye boligfeltet Austre Strenghaugen på Møvik.

(HUSK: Se alle bildene og video av boligen lengre ned i artikkelen)

Med en liten til på vei, ble leiligheten på Apeltun litt i trangeste laget.

– Med leilighet på 84 kvadrat og to soverom ble det litt trangt når vi fra før hadde Nicklas (4) og ble gravid med Eline (1).

Se også: Videoreportasje fra Vilde og Aleksander sin nye bolig på Møvik.

Cristopher er oppvokst i Fana, og Malene studerer på lærerhøyskolen, ønsket de i utgangspunktet å finne tomt og bygge i byen, men på grunn av at de allerede hadde leilighet var det vanskelig å ta opp byggelån.

Siden Cristopher jobber på Straume begynte paret å se i retning Sotra og mulighetene her ute.

FAKTABOKS:

Kunde: Malene Erdal og Cristopher Birkeland
Lokasjon: Austre Strenghaugen boligfelt, Halsvarden, Sotra. Fjell kommune.
Type: Nybygg – Enebolig. Ca. 200m²
Byggeår: 2018

Se flere bilder av boligen her.

Betydelige moderniseringsbehov

Som så mange eldre hus var det gjort lite med boligen siden byggeåret, og de to godkjente boenhetene, en oppe og en nede, hadde betydelige moderniseringsbehov både innvendig og utvendig.

Da paret fra Forland i Sund overtok huset ved årsskiftet, etter å ha kjøpt ut Ruth sine øvrige søsken, begynte Øyvind på rivningsarbeidet innendørs.

– Jeg fant fort ut at det var i overkant mye arbeid som måtte gjøres, forteller Øyvind. Og selv om jeg liker å jobbe, ble dette altfor mye for meg alene.

VIDEO: Boligen ligger lunt og flott til i det nye boligfeltet Austre Strenghaugen på Møvik. Med sørvendt belligenhet og flotteturområder like utenfor ytterdøren ligger forholdene tilrette for en trygg og god oppvekst for barna i familien. Se hvordan Malene og Cristopher har fått det.

Fikk tilbud om tomt og hus

Etter et halvt år på jakt kom paret over det nye byggefeltet Austre Strenghaugen på Møvik i Fjell kommune, som den lokale utbyggeren Byggmester R. Vallestad AS utvikler.

På visning med daglig leder Terje Vallestad i en av boligfeltets tomannsboliger ble de oppmerksom på eneboligtomtene som også var tilgjengelig her.

– Vi ble med en gang begeistret!

– Og for å komme kjappere i gang og spare tid med byggingen, foreslo Terje at i stedenfor å begynne og tegne fra scratch kunne vi velge et hus de allerede hadde tegninger på og erfaring med å bygge, forklarer Cristopher.

LES OGSÅ: Bli med inn i denne herkskapelige eneboligen til Linn Cesilie og Kristian på Straume.

Paret fant en bolig de likte og fikk en pakkepris på tomten og boligen. 

I tillegg fikk de muligheten til å betale depositum på 10% ved kontraktsinngåelse og resterende beløp ved overtakelse. Slik ble rentekostnaden til byggelånet bakt inn i totalprisen fra byggmesteren.

– Denne løsningen gjorde at vi kunne finansiere det hele uten byggelån direkte fra banken og vi er veldig takknemlig for den økonomiske fleksibiliteten Byggmester Vallestad viste oss, sier Cristopher. 

Terje Vallestad, daglig leder i Byggmester R. Vallestad AS, forklarer at finansieringsløsningen paret fikk forsåvidt er vanlig praksis i bransjen, men da oftest på ferdig prosjekterte hus som er lagt ut for salg. 

– Det er ikke så ofte man gjør det slik med uprosjekterte boliger, men det var denne løsningen som gjorde at Cristopher og Malene kunne bygge hus, så vi strekker oss så langt det går for at kundene skal få oppfylt drømmene sine, forsikrer han.

KJØKKEN: Før og etter bilde fra kjøkken i eneboligen i Brønndalen. Her ble lettveggen fjernet og stue og kjøkken slått sammen. I tillegg til alle overflater er det satt inn et nytt Marbodal kjøkken, levert av Byggmester Vallestad. 

Så lyst og åpent som mulig

Så snart papirene var signert var det bare å hive seg rundt og starte arbeidet.

I månedsskiftet januar/februar 2018 begynte planeringen, og allerede i august flyttet paret inn. Hele prosessen gikk raskere enn forventet.

– Vi skulle gjerne brukt mer tid på å se på andre hus og hente mer inspirasjon, men vi var liksom i en liten boble der ting gikk raskt for seg. Likevel er vi virkelig strålende fornøyd med resultatet og hadde gått for det samme igjen, forteller Cristopher.

Boligreportasje fra Sund: Bli med hjem til Tove og Ståle på Førdestraumen.

Da paret fikk tegningene på huset fikk de også anledning til å komme med endringsforslag. 

Med ønske om en så åpen og lys bolig som mulig bar endringene naturlig nok preg av det.

– I gangen fikk vi spørsmål om vi ville ha åpen eller lukket trapp med bodplass under. Vi valgte åpen, hvilket vi er glad for. Det gav en bedre romfølelse nede i entreen. Vi valgte også å ikke trekke veggen helt til taket i toppen av trappen, som leder opp til stuen. Det er vi også fornøyd med, for stuen oppleves større med en halv vegg der, forklarer han.

HØY STANDARD: Driftsleder Kjetil Eide hos Byggmester Vallestad hadde befaring hos Ruth og Øyvind og utarbeidet pristilbudet. – Vi forsøker hele tiden å gi et så realistisk pristilbud som mulig, forteller han, med en gjennomgående høy standard på leveransen. 

Lydisolert hjemmekino

Paret hadde også et helt konkret ønske på kjøkkenet.

I en leilighet de bodde i tidligere var det vinduer bak kjøkkenvasken, og dette ville de gjerne ha i sin nye enebolig.

I tillegg ønsket familien å tenke langsiktig, og Cristophers erfaring fra barndomshjemmet førte til egen hjemmekino i første etasje.

Les også: Naust inspirasjon: Se hvor fint naustet til Eldbjørg og Svein-Ove på Syltøy ble.

– Der jeg vokste opp var det veldig lytt, og vi ønsket et lydisolert rom slik at ungene i fremtiden kan se på TV og ha vennebesøk uten at vi hører det så godt opp i stuen. Og så har det jo såklart vært en liten guttedrøm å ha egen hjemmekino, eller mancave som det også kalles, humrer Christopher. Jeg måtte diskutere det noen runder med Malene, men nå er hun veldig fornøyd med det rommet hun også.

På balkongen og uteområdet bak huset fikk paret anbefalt å bruke PVC gjerde fremfor annet materiale.

– Løsningen med PVC er vi også veldig godt fornøyd med. Jeg visste ikke at det var mulig engang, men det er jo smart med tanke på at det både ser pent ut og i tillegg er vedlikeholdsfritt, forteller han.

STUEN: Den gamle peisen ble fjernet og en ståldrager lagt inn til forsterkelse av taket. Før-og-etterbildene viser en betydelig oppgradering. Legg merke til hvor mye lysere og triveligere alt blir. 

Gleder seg til å bli kjent med naboene

Nå har familien bodd i huset i vel tre måneder og har funnet seg godt til rette i sitt nye hjem. De roser Byggmester Vallestad for fleksibiliteten de har vist og for kjapp og god leveranse.

Det er flere barnefamilier i de andre nye boligene i feltet. Så nå gleder de seg til å bli kjent med nabolaget og til å kunne oppdra barna i trygge og rolige omgivelser.

Les også: Silje (28) og Ole (32) bygget drømmehuset på Kausland i Sund

– Malene er fra Samnanger og trives i landlige omgivelser. Det gjør jeg også selv om jeg er Fana-gutt. Det er kanskje lettere å blir kjent med og få en relasjon til naboene på et mindre sted, sammenlignet med byen hvor det er så mange flere av dem. 

Vi kommer nok til å få det fint her ute, det er jeg overbevist om, konkluderer han.

Da gjenstår det bare fir oss å si velkommen til Sotra, Malene og Cristopher, og få takke så mye for muligheten til å bygge deres boligdrøm her ute 😃🏡🔨

Se alle bildene fra eneboligen på Halsvarden her:

FLETT NYTT: Ved å flytte til Møvik fikk familien både tomt og enebolig på 200m2, hovedsoverom med walk-in garderobe og bad, i tillegg til å få oppfylt guttedrømmen med mancave i en lydisolert TV-stue.

VELKOMMEN INN: Det første som møter oss når vi kommer inn i boligen er en stor og romslig gang med flotte kvadratiske fliser og et stort garderobeskap.

GANG: Nedover gangen får vi først Nicklas sitt rom, så et gjesterom,så innerst Eline sitt rom, etterfulgt av baderommet i første etasje.

GUTTEROM: Et moderne barnerom som Nicklas storkoser seg på. Bilteppe på gulvet, verdenskart på veggen og mange spennende barnebøker i hylla.

GJESTEROM: Stilrent gjesterom med dobbeltseng, garderobeskap og tidsriktige farger på veggene.

BARNEROM #2: Velkommen til Eline sitt rom. Har du sett noe så fint 😍

BAD: På badet i første etasje er det både dusj og badekar.

VASKEROM: Et av ønskene var å få et lyst og fint vaskerom med egen inngang, slik at det blir minst mulig søl fra skitne ytterklær i resten av gangen.

MANCAVE: – Det har vært en mangeårig guttedrøm å få sin egen mancave, men tanken er at ungene skal ha et rom de kan se på TV og ha besøk av venner, uten at vi hører dem i hovedstuen, forteller Cristopher.

FOR STORE OG SMÅ: Hvem vil vel ikke se fotballkampen, spille FIFA eller se film her?

ÅPENT: Ved å kun bygge en halv vegg der skjenken står til venstre, fikk familien en langt mer åpen løsning og romfølelse også i stuen.

TV-KROK: I enden av den romslige stuen finner vi en egen TV-krok med sofa.

LYST: De store vinduene gir godt med naturlig lysinnslipp i stuen. Her har paret også god plass til gjester rundt spisebordet. 

KJØKKEN: Malene ønsket seg en kjøkkenøy passelig til at barna kan sitte og spise på vanlige stoler. Kjøkkenet forøvrig er et Marbodal kjøkken, tegnet og levert av Byggmester R.Vallestad AS

DETALJ: Erfaringen fra en tidligere leilighet gjorde at paret ønsket seg vindu bak vasken. Ikke dumt det når du ser både hvor godt lysinnslipp det gir i tillegg til at du får den flotte utsikten østover mot Liatårnet og ellers resten av nærområdet. 

MASTERBEDROOM: Malene og Cristopher har et stort, flott soverom med eget bad. I tillegg er det et stort walkin-closet bak hele veggen bak sengen. 

WALKING-CLOSET: Egen garderobe med god plass. Dette er de fleste kvinners store drøm. 

BAD: I andre etasje har Malene og Cristopher et eget bad.

FORNØYD: Malene og Cristopher er utrolig fornøyd med den nye eneboligen sin og ikke minst hvor hurtig det gikk fra de bestemte seg til de nå sitter fornøyd i egen bolig. Her sammen med Adrian Ohnstad som har vært prosjektansvarlig for Byggmester R. Vallestad AS.

Siden du nå har lest hele denne reportasjen ønsker du kanskje å se flere av våre boligreportasjer fra boliger rundtomkring på Sotra og i Bergen. Eller om du har et prosjekt du ønsker vi skal se på så send oss en uforpliktende henvendelse så tar vi gjerne en prat for å bli litt bedre kjent og for å se om vi er en god samarbeidspartner for deg. 

Din lokale byggmester i Fjell, Sund og Øygarden. Vi tegner, søker, bygger nytt, bygger på og bygger om. Alt under ett tak slik at du slipper å stresse!

Copyright © 2020. Byggmester R. Vallestad AS.
PersonvernInformasjonskapsler

KONTAKT

Byggmester R. Vallestad AS
Kleivanevegen 3
5357 FJELL