1. Hjem
  2. Boligreportasjer
  3. Overtok enebolig i Brønndalen: Se huset Ruth og Øyvind pusser opp og klargjør for utleie

Overtok enebolig i Brønndalen: Se huset Ruth og Øyvind pusser opp og klargjør for utleie

1. Oct. 2019 | Boligreportasjer

Skal vi ta en prat?

Terje Vallestad

Terje Vallestad
Daglig leder / Byggmester

 +47 416 36 256‬
 terje@byggmestervallestad.no

BRØNNDALEN / LODDEFJORD: Da broren til Ruth Pettersen (63) gikk bort i fjor, overtok hun og mannen Øyvind Pettersen (65) huset i Brønndalen utenfor Bergen. Etter en omfattende oppussingsjobb begynner boligen nå å bli klar for utleie, men vil de få leid det ut i dagens marked?

Kalenderen viser slutten av september og det er egentlig høst, men solen varmer fortsatt godt og gradestokken viser hele 19 grader når vi møter Øyvind utenfor huset i Brønndalen. 

Han er i full sving med malerkosten på sørveggen, mens konen Ruth, som driver Sund Hårstudio på Sund Senter, er på jobb. 

Se også: Ukens skisse – Ombygging av eldre enebolig på Sotra.

– Huset her er fra slutten av 70-tallet, starter Øyvind. Og det ligger jo sentralt og fint til. Byggefeltets lekeplass ser du like over veien her, peker han. Vestkanten kjøpesenter ligger et par minutter unna med bil og i tillegg har du flotte turmuligheter på Lyderhorn like ved, forteller mannen som driver det tradisjonsrike båtbyggeriet Lars Hausberg Båtbyggeri i Forlandsvågen.

FAKTABOKS:

Kunde: Ruth og Øyvind Pettersen
Lokasjon: Brønndalen, Loddefjord, Bergen kommune
Type: Oppussing av eldre enebolig.
Oppstart: Vinter 2019
Ferdigstilt: Sommer 2019

Se flere bilder av boligen her.

Betydelige moderniseringsbehov

Som så mange eldre hus var det gjort lite med boligen siden byggeåret, og de to godkjente boenhetene, en oppe og en nede, hadde betydelige moderniseringsbehov både innvendig og utvendig.

Da paret fra Forland i Sund overtok huset ved årsskiftet, etter å ha kjøpt ut Ruth sine øvrige søsken, begynte Øyvind på rivningsarbeidet innendørs.

– Jeg fant fort ut at det var i overkant mye arbeid som måtte gjøres, forteller Øyvind. Og selv om jeg liker å jobbe, ble dette altfor mye for meg alene.

NYOPPUSSET ENEBOLIG I BRØNNDALEN / BERGEN: Se den store forandringen fra før og etter oppussingen i eneboligen til Ruth og Øyvind i Brønndalen.

Ikke billigst, men komplett

De neste ukene var Øyvind i dialog med flere byggefirma for å diskutere løsninger og sammenligne priser.

Han fikk fort erfare at det er viktig å lese tilbudene skikkelig og å ikke bare se på prisen.

– Noen ganger var prisene nederst på tilbudet relativt like, men det én aktør hadde inkludert i prisen, var ekstraarbeid hos en annen. Andre ganger var innholdet forholdsvis likt, men prisforskjellen likevel betydelig, forteller han forundret.

LES OGSÅ: Bli med inn i denne herkskapelige eneboligen til Linn Cesilie og Kristian på Straume.

Så hvordan navigerte du i dette landskapet og hva var avgjørende når dere skulle velge samarbeidspartner?

– For det første må du ha tunga beint i munnen når du ser på tilbudene, slik at du er sikker på at du sammenligner epler med epler og ikke epler med pærer. Det er kanskje det viktigste å ha med seg, og det ble en god rettesnor, for oss.

For det andre så var den avgjørende faktoren for oss å ikke kun gå etter den absolutt billigste prisen, men heller det mest komplette tilbudet og de vi opplevde som genuint interessert i vårt prosjekt. Tanken var at vi på den måten slapp å få noen ubehagelige overraskelser senere i prosjektet når vi var “låst” til et firma, forklarer han.

KJØKKEN: Før og etter bilde fra kjøkken i eneboligen i Brønndalen. Her ble lettveggen fjernet og stue og kjøkken slått sammen. I tillegg til alle overflater er det satt inn et nytt Marbodal kjøkken, levert av Byggmester Vallestad. 

Høy standard på leveransen og alt på ett sted

Fra Byggmester Vallestad sin side er dette en klar strategi, noe driftsleder Kjetil Eide kan utdype. Det var han som startet prosessen med Øyvind og Ruth, hadde befaring og lagde pristilbudet.

– Vi forsøker hele tiden å gi så realistiske pristilbud som mulig med en gjennomgående høy standard på leveransen vår.

– Vi hører ofte fra kunder som har vært i dialog med flere at vi sjelden er det billigste alternativet ved første øyekast, men at de likevel valgte oss på bakgrunn av det de opplever som et solid og helhetlig konsept, sier han.

 

HØY STANDARD: Driftsleder Kjetil Eide hos Byggmester Vallestad hadde befaring hos Ruth og Øyvind og utarbeidet pristilbudet. – Vi forsøker hele tiden å gi et så realistisk pristilbud som mulig, forteller han, med en gjennomgående høy standard på leveransen. 

Byggefirmaet fra Sotra utenfor Bergen har differensiert seg i markedet de siste årene ved å leverer alt under ett tak. Dette inkluderer ikke bare byggingen og utførelsen av prosjektet, men også på tegning, søknadsarbeid og prosjektledelse har de egne dedikerte ansatte i hvert ledd internt på kontoret på Fjell.

Les også: Naust inspirasjon: Se hvor fint naustet til Eldbjørg og Svein-Ove på Syltøy ble.

– Ved å kombinere høy standard på leveransen med komplette pakker inkludert alle involverte fag, slipper kunden å forholde seg til flere aktører. Da blir det både tryggere og enklere å bygge, fortsetter Eide, og legger til:

Erfaringsmessig legger vi nok listen på materialvalg og utførelse litt høyere enn det som er vanlig i dagens marked, og dette reflekteres nødvendigvis i prisen og i at vi ikke alltid er de billigste. Men vi er overbevist om at dette kommer den kvalitetsbeviste kunde tilgode, spesielt i det lange løp, avslutter han engasjert.

STUEN: Den gamle peisen ble fjernet og en ståldrager lagt inn til forsterkelse av taket. Før-og-etterbildene viser en betydelig oppgradering. Legg merke til hvor mye lysere og triveligere alt blir. 

En del fra byggmesteren og en del selv

Tilbake i eneboligen i Brønndalen har det altså blitt gjort mye for å sette boligen i tidsriktig stand.

Siden byggefirmaet startet arbeidet i mars i år og frem til de var ferdig med leveransen i sommer, er dette i store trekk det som har blitt gjort:

  • Alle dører og vinduer har blitt byttet, både innvendig og utvendig. Utvendig ble det valgt vindu og dører fra Lyssand og innvendig solide kompaktdører fra Norsk Dør.
  • Det er lagt inn en forsterkende ståldrager i taket i stuen, da loftstaket var begynt å sige. Dette var tidligere verken pent eller forsvarlig, men er nå satt i skikkelig stand.
  • Så har boligens gamle vannrør blitt byttet ut til et nytt rør-i-rør-system, og alt i det elektriske anlegget er byttet i tillegg til at det er montert LED-spotter i taket. Alt dette arbeidet ble utført av Byggmester Vallestad sine faste samarbeidspartnere og koordinert av prosjektleder Adrian Ohnstad.
  • Videre er overflater, både gulv, tak og vegger, pusset opp og fremstår nå i tidsriktig stand. “Berry Alloc Grand Avenue” laminatgulv og malte gipsplater i tak og på vegger. 
  • Hver boenhet har fått et flott, nytt Marbodal-kjøkken. Modellen Ruth og Øyvind valgte heter Lindø Eik Kritthvit og er forhandlet, levert og montert av Byggmester Vallestad. Dette er et funksjonelt og moderne kjøkken med mye oppbevaringsplass, underlimte vasker, grå betong benkeplater og integrerte hvitevarer. 
  • Så tilslutt har hver etasje fått hvert sitt nyoppussede bad med moderne fliser og varmekabler i gulvene, og et frittstående toalett i hovedetasjen er pusset opp i samme stil. Flisarbeidet her er utført av søsterselskapet BRV Mur og Flis.

GANG: I gangen i hovedetasjen er alle overflater tatt. På gulvet er det en gjennomgående 

I tillegg til alt dette har Øyvind hatt en solid egeninnsats i prosjektet. Han har selv skiftet kledning på ytterveggen i sør, malt hele huset utvendig, bygget terrasser, over garasjen i sør og én på plattingen i vest, støpt støttemur i nord og ellers oppgradert uteområdet fremfor huset.

– Samarbeidet og dialogen med Vallestad har vært knirkefri, forteller han. Det at de har vært så fleksibel i forhold til vår egeninnsats, passet oss utmerket. Jeg har gjort det meste utendørs, og de har gjort det meste innendørs.

Men selv om Byggmester Vallestad nå er ferdig med sitt, så gjenstår det ennå litt arbeid, tenker du?

– Ja, grovarbeidet er ferdig, men det gjenstår en del putlearbeid. Skap og gardiner må monteres, og så har vi for eksempel en eldre dobbel garasje på nordsiden her som skulle vært gjort noe med. Men akkurat det er ikke avgjørende for om vi får leid ut eller ikke, smiler Øyvind fornøyd.  

INNGANGSPARTI: Selv om det gjenstår litt “putlearbeid” her og der har henvendelsene fra folk som ønsker å leie i boligen ikke latt vente på seg. Her på vest-siden av boligen har Øyvind satt opp et flott, nytt rekkverk og laget ny terrasse i solveggen.  

Leietakere i kø

For å få leid ut boligen har tydeligvis ikke vært et problem. 

En liten annonse på Finn har resultert i flere aktuelle leietakere og samtidig som vi er på besøk blir faktisk leiekontrakten signert, med de nye leietakerne som svinger innom.

– Vi har hatt mange interessenter og tre konkrete familier vi vurderte som meget aktuelle. Å velge én av disse var jammen ikke lett, men nå har vi altså signert leiekontrakt med en flott barnefamilie som tripper etter å få komme inn i hovedetasjen her, forteller Øyvind. 

Les også: Tradisjonsrikt byggefirma på Sotra blir Blink Hus forhandler: – En tillitserklæring sier salgs- og markedssjefen i huskjeden.

Om skjebnen til leiligheten i kjelleretasjen derimot, har ekteparet fra Sund fått “kalde føtter”:

– Vi er blitt utrolig fornøyd med resultatet og driver nå å vurderer om vi skal leie ut denne også, eller om vi rett og slett skal bruke den som “hytte”, litt nærmere byen. 

Ruth er vokst opp i nabohuset på sørsiden her, og hun har en søster som bor i nabohuset på vestsiden. Så om vi leier ut underetasjen eller om vi beholder den selv, får rett og slett tiden vise, sier Øyvind tilslutt med et smil. 

Og med det vil vi bare få si tusen takk til Ruth og Øyvind for at vi ble valgt blant flere aktuelle byggefirma til dette prosjektet – og gratulerer med et flott, nyoppusset hus i Brønndalen klart for utleie 😃🏡🔨

Se alle bildene av den nyoppussede boligen her:

BRØNNDALEN: Eneboligen paret overtok ble bygget i slutten av 1970-tallet og ligger sentralt til i Brønndalen, 3 minutter med bil fra Vestkanten Storsenter. 

BYGGEFELT: Eneboligen ligger i et byggefelt bestående av hovedsaklig eldre eneboligbebyggelse. Like over veien (til høyre i bilde) finner du en flott lekeplass. 

BARNEVENNLIG: Like ved huset finner du en flott lekeplass og grøntområde. Perfekt for småbarnsfamilier. 

LYDERHORN: Ikke langt fra boligen starter turstiene opp til Lyderhorn. 

INNGANGSPARTI: Eneboligen er delt opp i to godkjente boenheter. Her ser du inngangspartiet til hovedetasjen på vestsiden av huset, mens kjelleretasjen har inngang på østsiden.  

NYTT: Alle vindu og dører er byttet. Dørene her er fra Lyssand. 

SOVEROM: I hver boenhet er det to soverom av god størrelse og med godt, naturlig lysinnslipp. Her er alle overflater pusset opp. 

BAD: Boenhetene har også hvert sitt nyoppussede baderom.

TOALETT: I tillegg til badet har hovedetasjen også et separat toalett praktisk plassert like ved inngangspartiet. 

NYTT: Hele det elektriske anlegget er byttet i tillegg til at det er montert spotter i taket. 

KJØKKEN: I hovedetasjen ble det fjernet en lettvegg mellom stue og kjøkken. Dette ga et enda luftigere og lysere rom.  

MARODAL: Kjøkkenmodellen Ruth og Øyvind gikk for heter Lindø Eik Kritthvit og er forhandlet, levert og montert av Byggmester Vallestad.

DETALJER: Dette er et funksjonelt og moderne kjøkken med mye oppbevaringsplass, underlimte vasker, grå betong benkeplater og integrerte hvitevarer. 

LEKKERT: På alle gulv er det lagt Berry Alloc Grand Avenue. Et slitesterkt og tidsriktig laminatgulv.

STUE: I enden av stuen er det en naturlig TV/Sofa-krok og utgang til den flotte terrassen i sør. 

SOLRIKT: Den nye terrassen Øyvind har bygget oppå garasjen er badet i høstsolen når vi kommer på besøk. Her kommer både store og små til å kose seg. 

EGENINNSATS: I tillegg til at Byggmester Vallestad har gjort har Øyvind selv stått på med en solid egeninnsats i prosjektet. Han har skiftet kledning på ytterveggen i sør, malt hele huset utvendig, bygget terrasser, støpt støttemur og oppgradert uteområdet fremfor huset.

FORNØYD: Både Ruth og Øyvind Pettersen er svært fornøyd med valget av byggefirma til jobben og prosessen sammen med Byggmester Vallestad. Her er Øyvind sammen med prosjektleder Adrian Ohnstad (venstre) som har vært hovedkontakt gjennom prosjektet. 

Siden du nå har lest hele denne reportasjen ønsker du kanskje å se flere av våre boligreportasjer fra boliger rundtomkring på Sotra og i Bergen. Eller om du har et prosjekt du ønsker vi skal se på så send oss en uforpliktende henvendelse så tar vi gjerne en prat for å bli litt bedre kjent og for å se om vi er en god samarbeidspartner for deg. 

Din lokale byggmester i Fjell, Sund og Øygarden. Vi tegner, søker, bygger nytt, bygger på og bygger om. Alt under ett tak slik at du slipper å stresse!

Copyright © 2020. Byggmester R. Vallestad AS.
PersonvernInformasjonskapsler

KONTAKT

Byggmester R. Vallestad AS
Kleivanevegen 3
5357 FJELL