1. Hjem
  2. Boligreportasjer
  3. Bli med inn i den nye boligen til Silje og Ole på Kausland i Sund

Bli med inn i den nye boligen til Silje og Ole på Kausland i Sund

11. Jul. 2018 | Boligreportasjer

Skal vi ta en prat?

Terje Vallestad

Terje Vallestad
Daglig leder / Byggmester

 +47 416 36 256‬
 terje@byggmestervallestad.no

KAUSLAND / SUND: Etter 8 år i leilighet på Skogsvåg fikk endelig Silje Pedersen (28) og Ole Vorland (32) oppfylt drømmen om hus på egen tomt. Bli med inn og se hvor fint de har fått det på Kausland.

 

(HUSK: Se alle bildene og video av boligen lengre ned i artikkelen)

Paret gikk i år inn i sitt 11 år som samboere. Samme året fikk de også endelig oppfylt drømmen som huseiere med ny enebolig på tomten, som Silje arvet av sine foreldre i 2012. 

Hun er oppvokst i de idylliske omgivelsene på Kausland, og etter paret flyttet inn i sitt nye hus i januar i år, har de rukket å bli glad i sitt nostalgiske hus på 204 kvadratmeter.

Les også: Ny enebolig i Sund – bli med hjem til Ståle og Tove.

– Det er deilig å være tilbake her på Kausland. Vi trivdes i leiligheten på Skogsvåg også, men det kan ikke måle seg med stillheten og freden vi har her ute. Vi har sol hele dagen, og får oppleve noen vanvittig vakre solnedganger, forteller hun.

FAKTABOKS:

Kunde: Silje Pedersen og Ole Vorland.
Lokasjon: Kausland, Sund kommune
Størrelse: 204m² BRA.
Oppstart: 2017
Ferdigstilt: Januar 2018

Se flere bilder her.

BLI MED INN: Boligen på Kausland ligger fritt til på et lite høydedrag med nydelig utsikt over nærområdet. Klikk på videoen over for å se hvordan Silje og Ole har fått det.

Lett å se seg blind

Da foreldrene skilte ut tomtene, fikk Silje og hennes to andre søsken hver sin tomt i arv. Ytterligere to tomter er skilt ut for salg i området.

Paret har lenge ønsket å bygge drømmehjemmet, men ville vente til de var godt etablert med fast arbeid før de startet prosessen med å velge sitt hus. 

Selv om Silje var sikker på hvilken stil hun ønsket, var det vanskelig å ta det endelige valget.

– Vi gikk på boligmesser og bladde i kataloger, men jo mer du ser, jo mer forvirret blir du, forteller Silje og ler.

Sett denne? Se denne fantastiske herskapelige eneboligen over to plan på Søre Straume

– Som førstegangsbygger er det fort gjort å se seg blind underveis. Det er også vanskelig å se for seg det ferdige resultatet før huset faktisk står foran deg, så der har det vært godt å ha en tålmodig og erfaren byggmester med på laget, forklarer paret. 

NOSTALGISK: Det tok ikke mer enn 9 måneder før det nydelige huset var ferdigstilt og paret kunne flytte inn i drømmehjemmet. Tomten arvet Silje fra foreldrene i 2012.

Nostalgisk stil

Til å bygge huset valgte de Byggmester R.Vallestad AS. Her fant de et hus som passet parets ønskede stil.

At byggmesteren kom med gode forslag til løsninger som oppfylte parets ønsker, var også verdifullt.

Både Silje og Ole er oppvokst på småbruk, og ønsket å bygge et hus i den gamle bondestilen, samtidig som de ønsket en tidsriktig og smart planløsning innvendig.

– Noe av det viktigste var å ha godt med lagringsplass i huset. Vi har flere boder, og for å utnytte plassen maksimalt ville vi ha store og åpne romløsninger, forklarer de.

Les også: Naustinspirasjon – Se det flotte nye naustet til Eldbjørg og Svein-Ove på Syltøy i Fjell.

– Det var en ark på både fremsiden og baksiden av huset. På baksiden fikk vi trukket arken lengre ut fra huset slik at rommet ble større. 

Inngangspartiet var også litt lite og døren gikk egentlig rett inn i trappegangen, men her fikk vi bygget på et vindfang slik at vi kan henge fra oss klær uten å skitne til trappegangen, forteller de.

ROMSLIG: Kjøkkenet er som resten av huset; i nydelig, nostalgisk stil. Luftig og med god plass.

Planlegg, planlegg, planlegg

Etter et halv år som huseiere, har paret gjort seg noen tanker om opplevelsen og prosessen de gikk igjennom på de ni månedene det tok, fra kontrakten ble signert til huset stod ferdig.

– Det var litt skummelt å faktisk ta avgjørelsen og signere kontrakten, og etter den var underskrevet gikk det virkelig fort fremover. Vi hadde antakeligvis ikke forberedt oss så godt som vi kunne, og teamet hos Byggmester Vallestad har vist enorm fleksibillitet, roser Silje. 

– Det er mange ganger vi har vært treg i avgjørelsene, slik at de har måttet endre på planer og tilpasset arbeidet til oss. Det er vi veldig takknemlig for, legger hun til og har betydd mye for oss. 

FORNØYD: Silje Pedersen og Ole Vorland fikk akkurat det huset de ønsket. Her sammen med prosjektleder Kjetil Eide hos Byggmester R. Vallestad AS

De har fått mange erfaringer med husbygging siden byggestarten i april 2017.

– Det er mange ting å tenke på, vi hadde til eksempel ikke tenkt på hva slags vinduer vi skulle ha. Det er jo ting som skal vare i mange år, og valgene er så mange både på hvilken type vinduer man skal ha, og andre ting som kjøkken, fliser og gulv. Vi fikk det travelt, men er fornøyd med resultatet, forteller hun.

Les også: Når gammelt blir nytt – Totalrenovering av enebolig på Trengereid.

Samboernes tips til andre som vurderer å bygge blir derfor å tenke seg godt om, se på boliger på Finn, gå på visninger for å bli inspirert og noter ned løsninger, hva man ønsker og synes er viktig før man starter.

– Planlegg godt i forkant og ha noen klare tanker om hva du virkelig vil ha, er deres råd. 

 

Da gjenstår det bare å si tusen takk for tilliten, Silje og Ole, og gratulerer med et nydelig fint hus. Og så vil vi ønske dere og alle våre lesere, kunder og samarbeidspartnere en riktig god sommer ☀️🏡😍

Se alle bildene her:

OVERSIKT: Det tok ikke mer enn 9 måneder før det nostalgiske huset var ferdigstilt og paret kunne flytte inn i drømmehjemmet.

DETALJER: Legg merke til utskjæringen under vinduene og detaljen under møne.

NÆROMRÅDET: Boligen ligger noen hundre meter vest for Kausland kirke i et område med flere tomter i spredt bebyggelse.

INNGANG: Paret fikk bygget på et vindfang med plass til å henge fra seg yttertøyet uten å tilgrise trappegangen like innenfor.

GANG: Fra vindfanget kommer vi videre inn i hallen med trapp til andre etasje, inngang til kjøkken, stue, bad og en stor skyvedørsgarderobe til venstre.

KJØKKEN: Store vinduer gir godt og naturlig lysinnslipp.

KLASSISK: Tidløst kjøkken med flotte profilerte fronter og moderne løsninger.

LYST OG TRIVELIG: På kjøkkenet har paret rikelig med benkeplass, innebygd ventilator og downlightsene over benkeplaten gir godt med arbeidslys.

VASKEROM: I bakkant av kjøkkenet finner vi et romslig vaske-/teknisk rom med egen inngang.

ÅPENT: Et av de viktige kriteriene til samboerparet var maksimal plassutnyttelse, og store åpne løsninger i stue og kjøkkenarealet.

NYTT OG GAMMELT: Både Silje og Ole er oppvokst på småbruk, og ville beholde det bonderomantiske uttrykket i sitt moderne hjem.

TV-KROK: I enden av stuen har paret salong og en deilig TV-krok å slappe av i etter lange arbeidsdager. Fargen på veggen er St. Pauls Blue.

DETALJER: Det er ikke vanskelig å se at Silje har øye for interiør og detaljer.

GJENNOMTENKT: 1. etasje har meget god og romslig planløsning, med delvis åpen stue/kjøkken-løsning og store og luftige rom.

HALL: Sett fra kjøkken med skyvedørsgardorobe til høyre og bad rett frem. 

GENIAL: Skyvedørsgarderoben er romslig med plass til både klær og sko.

BAD 1: I første etasje finner vi et helfliset bad med dusj, toalett og vask.

BAD 2: I 2. etasje har paret et stort, flott og helfliset bad.

LOFTSTUE: I andre etasje har paret også fått en stor loftstue med nydelig utsikt over nærområdet.

FRITT: Utsikten er vidunderlig, og vi får noen vanvittige solnedganger her ute, forteller Silje og Ole om beliggenheten på Kausland. To andre tomter i området er også til salgs.

KONTOR: I andre etasje er det i utgangspunktet 4 soverom, men paret har enn så lenge valgt å bruke et til kontor og et til walkin-closet.

HOVEDSOVEROM: Lyst med kontrastvegg. Fargen her er Warm Blush.

WALKIN-CLOSET: De flestes drøm er vel å ha sånn orden og oversikt over klærne sine?😍

FORNØYD: Silje Pedersen og Ole Vorland er strålende fornøyd med prosessen og boligen. Her sammen med prosjektleder Kjetil Eide fra Byggmester R. Vallestad AS.

Siden du nå har lest hele denne reportasjen ønsker du kanskje å se flere av våre boligreportasjer fra boliger rundtomkring på Sotra og i Bergen. Eller om du har et prosjekt du ønsker vi skal se på så send oss en uforpliktende henvendelse så tar vi gjerne en prat for å bli litt bedre kjent og for å se om vi er en god samarbeidspartner for deg. 

Din lokale byggmester i Fjell, Sund og Øygarden. Vi tegner, søker, bygger nytt, bygger på og bygger om. Alt under ett tak slik at du slipper å stresse!

Copyright © 2020. Byggmester R. Vallestad AS.
PersonvernInformasjonskapsler

KONTAKT

Byggmester R. Vallestad AS
Kleivanevegen 3
5357 FJELL