1. Hjem
  2. Boligreportasjer
  3. Enebolig i Sund: Bli med inn i det nye huset til Ståle og Tove på Førdestraumen

Enebolig i Sund: Bli med inn i det nye huset til Ståle og Tove på Førdestraumen

19. Oct. 2017 | Boligreportasjer

Skal vi ta en prat?

Terje Vallestad

Terje Vallestad
Daglig leder / Byggmester

 +47 416 36 256‬
 terje@byggmestervallestad.no

NY ENEBOLIG I SUND: Ståle Ophus og Tove Rabben har bygget drømmeboligen sin på Førdestraumen i Sund kommune. Her har de fått god plass og praktiske løsninger med en nydelig utsikt over sjøen.

(HUSK: Se alle bildene og video av boligen lengre ned i artikkelen)

Og det aller mest praktiske er det som sto høyest på ønskelista da huset var under planlegging: Nemlig å kunne gå tørrskodd mellom vaskerommet og garasjen.

– Det er så deilig at vi slipper å gå gjennom gangen med sølete sko. Nå er det en dør rett inn til vaskerommet fra garasjen, så da er det store vaskerommet blitt en sone der man kvitter seg med skitt og søle før man går videre inn i huset, forteller Tove Rabben. 

Vaskerommet er dessuten stort nok til at barnevognen kan stå der uten at den er i veien. Her er det nemlig romslig nok til både klesvask, klestørk og oppbevaring.

Les også: Herskapelig enebolig – Bli med inn til Linn Cesilie og Kristian på Straume.

FAKTABOKS:

Kunde: Tove Rabben og Ståle Ophus
Lokasjon: Førdestraumen, Sund kommune
Størrelse: Ca. 220 m² + garasje.
Oppstart: August 2016
Ferdigstilt: Februar 2017

Se flere bilder her.

HERSKAPELIG: Den herskapelige eneboligen på Søre Straume var innflyttingsklar i august 2016.

God planlegging gir god byggeprosess

Ståle og Tove brukte god tid på planlegging før de begynte å bygge drømmehuset sitt i 2016. 

Tomten kjøpte de for flere år siden, men å bygge var ikke noe hastverk før lille Oliver meldte sin ankomst. Da ble det naturlig nok behov for litt mer plass og litt mer praktiske løsninger. Eneboligen i Sund er på rundt 220 kvadratmeter i tillegg til garasjen.

Ståle og Tove tegnet i grove trekk huset selv med den rominndelingen de ønsket. De kjente Kjetil Eide hos Byggmester Vallestad fra før, og han ble et naturlig valg som byggeleder.

– Det var viktig for oss å bruke fagfolk som vi kjente fra før. Vi er svært fornøyd med hele prosessen, samarbeidet har fungert veldig bra. Vi var enig på forhånd om hva som skulle gjøres, hvor mye de skulle gjøre og hva vi skulle gjøre selv, sier Ståle Ophus.

SVÆRT FORNØYD: Ståle og Tove sammen med Kjetil Eide fra Byggmester Vallestad, som de kjente fra før og som har vært byggeleder på prosjektet.

Andre etasje består av gang, bad, loftstue og tre soverom. På grunnplanet er det hall, bad, stue, kjøkken og vaskerom, og dessuten muligheter for et ekstra soverom.

Les også: NYTT NAUST: Se det flotte, nye naustet til Eldbjørg og Svein-Ove på Syltøy i Fjell.

– Vi hadde opprinnelig tegnet inn et soverom i første etasje også, men dette fjernet vi underveis så det ble en større stue, vi trenger ikke flere enn tre soverom akkurat nå, men det er lett å endre det om behovet skulle melde seg senere, sier Ståle.

GOD PLASS: God arbeidsplass på kjøkkenet var viktig for Tove som er glad i å lage mat. Nå har hun over fire meter benkeplate til disposisjon. Kjøkkenet er av type Lindø Hvit fra Marbodal, levert av Byggmester  Vallestad,

Mange valg å ta

Når man skal bygge hus er det veldig mange valg å ta. Hva slags kjøkken skal man ha, for eksempel?

Samboerparet så på veldig mange ulike varianter, og valgte til slutt et fra Marbodal, levert av Byggmester Vallestad.

– Jeg ønsket meg et kjøkken i herregårdsstil som passet til huset. Jeg har alltid vært glad i denne stilen, og jeg er veldig fornøyd med det, sier Tove, som har hatt hovedansvar for innredningen av huset.

– Vi har vært enige hele veien når det gjelder stilvalg, selv om Ståle egentlig ville ha hvite vegger. Der fikk jeg overtalt ham til å velge litt mer spennende løsninger med lyse og lette naturtoner. Det er så kaldt lys i Norge, så jeg prøvde å velge noe som ga en viss varme og ikke ble seende så blått ut. Underveis i byggeprosessen testet jeg ved å male jeg noen store flater med den malingen jeg trodde kunne passe, for å få se den i det riktige lyset. Farger kan jo se helt forskjellige ut alt etter hvor mye lys rommet har, sier Tove, som er utdannet interiørkonsulent og vet hva hun snakker om.

LES OGSÅ: Ukens skisse – Ombygging av eldre enebolig på Sotra

Til stue og kjøkken valgte hun den samme fargen, mens hun i hallen hvor det ikke er vinduer og naturlig lys, har valgt en litt lysere nyanse for at fargen skal se lik ut med resten av etasjen.

– Naturtonene på veggen passer godt til gulvet som er hvit enstavs mattlakket parkett. For meg er det viktig at det er en helhet, at gulv og vegger står i stil, sier Tove.

 

TIDSRIKTIGE FARGER: Tove fikk overtalt Ståle til å velge noen litt mer spennende løsninger med lyse og lette naturtoner istedenfor vanlig hvit. Resultatet i stuen ble nydelig mot det hvite enstavs eikeparketten og med det gode lysinnslippet fra vinduene.

Ståle’s tips til deg som skal bygge bolig

1) Bruk god tid på planleggingen. Ha flest mulig detaljer på plass for å få så riktig pris som mulig og for å kunne sammenligne tilbud fra ulike leverandører. Se på ferdige hus for å få ideer. 

2) Sjekk ulike leverandører og ulike løsninger. 

3) Tenk gjennom hvilke varmekilder huset skal ha.

4) Det kan være smart å gjøre ferdig maskinarbeid og grunnarbeid utendørs før man setter opp selve huset. Jo mer man har fått gjort på tomten, desto lettere går byggeprosessen, samt at det er lettere å ferdigstille uteområdene når huset er ferdig. For eksempel så er det ikke sikkert det er så lett å komme rundt og forbi med gravemaskin for å fikse plenen når huset er oppe. Så tenk litt på det. 

Da gjennstår det bare for oss å si tusen takk for tilliten, Tove og Ståle –  og for at vi fikk bygge deres nye hjem!

Se alle bildene av Ståle og Tove sin enebolig i Sund her:

HERSKAPELIG: Ståle og Tove brukte god tid på planlegging før de begynte å bygge drømmehuset sitt i 2016. Eneboligen på Førdestraumen har et herskapelig preg og er på rundt 220 kvadratmeter pluss garasje.

NYDELIG BELIGGENHET: Huset ligger idyllisk til på en høyde med utsikt ut over Korsfjorden og innover mot Folgefonna.

GARASJE: Garasjen er bygget i flukt med huset, med vaskerommet som mellomgang slik at familien kan gå tørrskodd fra bilen og inn.

HALL: Når du går gjennom inngangsdøren møter du denne praktfulle hallen med god takhøyde og  gulvfliser fra Megaflis. Her går du videre til bad, vaskerom, stue eller opp trappen til 2. etasje.

VASKEROM: Det romslige vaskerommet er praktisk innredet med skap og benkeplate fra Ikea. Gulvflisene er fra Megaflis, samme type som i gangen bare litt mindre format.

TIL GARASJEN: Innerst til høyre er det en dør ut til hagen og en til garasjen. Dermed kan man gå tørrskodd fra bilen og inn i huset.

STUE: Innerst i stuen er sofakroken med TV. Denne delen av stuen kan bygges inn til et ekstra soverom med inngang fra hallen ved behov for et rom til.

SPISESTUE: I den delen av stuen som er nærmest kjøkkenet, har de gjort plass til en spiseavdeling. Gjennomgående lys enstavs eikeparkett i hele boligen.

GOD PLASS: God arbeidsplass på kjøkkenet var viktig for Tove som er glad i å lage mat. Nå har hun over fire meter benkeplate til disposisjon. Kjøkkenet er fra Marbodal, levert av Byggmester Vallestad.

HJØRNELØSNING: Ovnene er plassert i praktisk høyde i en skråløsning i hjørnet og matskap, kjøleskap og fryseskap på veggen til høyre.

NYDELIG UTSIKT: Fra store deler av boligen er det nydelig utsikt over Korsfjorden og Austevoll i sør.

BADET: Innredningen på badet er fra Ikea, og frontene er helt i stil med innredningen på kjøkkenet og vaskerommet. 

GANG: Når du går opp trappen kommer du til andre etasje. Her finner du gang, loftstue, bad og tre soverom. Legg merke til den samme flotte eikeparketten som i stuen og på kjøkkenet nede. Gjennomført!

LOFTSTUE: Loftstuen blir antakelig TV-stue med tiden, men inntil videre fungerer den som lekerom for Oliver.

BALKONG: Fra loftstuen er det utgang til en koselig balkong med tilgang til den samme flotte utsikten som resten av huset, bare ute i det fri.

SOVEROM: Det er tre soverom i andre etasje. Foreldresoverommet ligger i det ene hjørnet med mange vinduer og flott utsikt.

BARNEROM: Oliver på 1 ½ år er strålende fornøyd med sitt eget flotte rom i det nye huset.

SVÆRT FORNØYD: Ståle og Tove sammen med Kjetil Eide fra Byggmester Vallestad, som de kjente fra før og som har vært byggeleder på prosjektet.

Siden du nå har lest hele denne reportasjen ønsker du kanskje å se flere av våre boligreportasjer fra boliger rundtomkring på Sotra og i Bergen. Eller om du har et prosjekt du ønsker vi skal se på så send oss en uforpliktende henvendelse så tar vi gjerne en prat for å bli litt bedre kjent og for å se om vi er en god samarbeidspartner for deg. 

Din lokale byggmester i Fjell, Sund og Øygarden. Vi tegner, søker, bygger nytt, bygger på og bygger om. Alt under ett tak slik at du slipper å stresse!

Copyright © 2020. Byggmester R. Vallestad AS.
PersonvernInformasjonskapsler

KONTAKT

Byggmester R. Vallestad AS
Kleivanevegen 3
5357 FJELL