1. Hjem
  2. Boligreportasjer
  3. Bli med inn i denne nye funkisboligen til Kristin og Tommy på Nattlandsfjellet

Bli med inn i denne nye funkisboligen til Kristin og Tommy på Nattlandsfjellet

31. Aug. 2018 | Boligreportasjer

Skal vi ta en prat?

Terje Vallestad

Terje Vallestad
Daglig leder / Byggmester

 +47 416 36 256‬
 terje@byggmestervallestad.no

NATTLANDSFJELLET / BERGEN: Etter endt legeturnus i Odda måtte Kristin (34) og Tommy Birkeland (38) finne ny bolig i Bergen. Det endte med splitter nytt hus med panoramautsikt over Bergensdalen.

 

(HUSK: Se alle bildene og video av boligen lengre ned i artikkelen)

– Tommys foreldre bodde i et stort og godt vedlikeholdt hus på Nattlandsfjellet, men de hadde ikke lengre behov for så mye plass. Tommy var naturlig arvtaker av huset som eldste sønn. Det gamle huset utnyttet derimot ikke tomten og utsikten optimalt, så vi ble enig om å bygge nytt hus med leilighet i kjelleren til foreldrene hans, forteller Kristin, som nå jobber som fastlege i Bergen.

Les også: Nostalgisk enebolig på to plan – Bli med inn til Silje og Ole på Kausland i Sund.

FAKTABOKS:

Kunde: Kristin og Tommy Birkeland.
Lokasjon: Nattlandsfjellet, Bergen kommune
Størrelse: 278m².
Byggeår: 2017

Se flere bilder her.

BLI MED INN: Boligen på Nattlandsfjellet har panoramautsikt over Bergensdalen. Her har du spektakulær utsikt fra Flesland til Vågen. Klikk og se hvordan Tommy og Kristin har fått det.

Fant funkisbolig inspirasjon i Sædalen

Den opprinnelige boligen var formet som en L og hadde beliggenhet lengre bak på tomten. Det var også plass i kjelleren til å lage leilighet, men de byggtekniske kravene var ikke mulig å oppfylle da det blant annet var for lavt under taket. 

Sett denne? Sett “Amerikaner-huset” på Straume? Bli med og se det fra innsiden.

Det nye huset har derimot god plass til både foreldre og familien Birkeland med deres tre barn på 7, 5 og 2 år. Med 278 kvadratmeter å boltre seg på i hovedhuset, og 76 kvadratmeter leilighet i kjelleren, fikk familien alle sine ønsker oppfylt gjennom Byggmester R. Vallestad AS, byggefirmaet fra Sotra, da de endelig bestemte seg for å rive det gamle huset. 

FØR: Den opprinnelige boligen fra 1973 hadde lite hensiktsmessig romløsning og utnyttet ikke potensialet i prakttomten til det fulle.

ETTER: Drømmehuset toppen av Nattlandsfjellet i et rolig og barnevennlig villastrøk.

– Vi forhørte oss rundt med bekjente som vi visste har bygget hus selv og ba om anbefalinger. Byggmester Vallestad kom opp flere ganger med gode skussmål, så vi valgte å gå for dem. Det angrer vi ikke på, forteller Tommy. 

Les også: Naustinspirasjon – Se det flotte nye naustet til Eldbjørg og Svein-Ove på Syltøy i Fjell.

Paret startet prosessen med å bla i boligkataloger, men fant ikke hus med stor nok kjellerleilighet. Familien bodde da i Sædalen og så flere hus de likte og hentet inspirasjon fra. 

Takket være godt samarbeid, fikk familien soverom med bad og boder i samme område og vaskerom med bad og egen inngang. 

– Vi fikk arkitekt Tveit på Askøy til å tegne huset for oss i samarbeid med Byggmester Vallestad, og det var et solid samarbeid underveis i tegneprosessen. Dialogen var fantastisk hele tiden. Arkitekten var rutinert og kom med gode forslag til oss. Vaskerommet med egen inngang og tilhørende bad gjør at små føtter med skitne gummistøvler og dresser kan komme inn uten at hele huset skitnes til, forklarer Kristin.

BAKFRA: Den store sammenhengende terrassen er badet i sol og solnedgangen over Askøy en sensommerkveld nytes best fra takterrassen.

Ble godt forberedt

Kristin og Tommy opplevde byggeprosessen som enkel. Spesielt nyttig var det at alle fagene ble koordinert av byggemesteren, som også var til stor hjelp med byggesøknaden til Bergen kommune.

– Det er utrolig mye å tenke på når man skal bygge hus. Bare byggesøknaden til Bergen kommune, fikk vi vite, hadde saksbehandlingstid på 12 uker, og Byggmester Vallestad hadde en egen mann som hjalp oss og guidet oss gjennom den prosessen. Det var tidkrevende, men de forberedte oss godt på hva vi kunne forvente og holdt oss informert underveis, forklarer hun.

ÅPENT: Kristin og Tommy valgte en stor stue/kjøkken-løsning i forkant av boligen, mens soverom, bad og boder ble plassert i bakkant. I kjelleren er det gang, bad, bod, vaskerom, teknisk-rom, mediarom og en stor sokkelleilighet på 76 kvadratmeter.

Da byggingen av huset var kommet i gang var Kristin i mammapermisjon. Dermed hadde hun god tid til å sette seg inn i jungelen av valg når det kommer til boligbygging.

 Les også: Ukens skisse – Utkast til ombygging av eldre enebolig på Sotra

Selv sier hun at hun hadde liten interesse for interiør og design, men at prosessen med husbygging vekket en gnist hos henne. Desto gladere er hun for hjelpen hun fikk av prosjektleder Kjetil Eide og resten av laget hos Byggmester Vallestad.

– Å bygge et hus med så lite erfaring som jeg og Tommy hadde, tar mye tid. Men vi fikk så utrolig mange gode tips og råd i møte med de ulike fagene. Det gjorde at vi endret en god del fra de opprinnelige planene vi hadde. Blant annet har vi fått bedret brannsikkerheten ved å få USB-kontakter på alle soverommene til å lade telefoner og lignende, i tillegg til at vi fikk stikkontakter inne i skap på kjøkken og vaskerom til strykejern og andre elektriske maskiner, forklarer Kristin.

SOLNEDGANG: Solnedgangene fra takterrassen er ingenting annet enn spektakulære.

Sømløst mellom fagene

Familien har nå bodd i huset i nesten halvannet år siden overtakelsen 1.april 2017. De er blitt glade i sitt nye hjem og ville ikke gjort noe annerledes.

– Før byggeprosessen startet, ble vi tipset om at det ofte skjer små endringer underveis i byggingen. Vi ble derfor oppfordret om å være delaktig i det daglige arbeidet. Jeg liker å se at ting følger planen, og det ble mange e-poster og tekstmeldinger underveis. Kanskje litt i overkant intenst mange meldinger, men vi ble hele tiden møtt med serviceinnstilte svar, og jeg er takknemlig for at jeg fikk delta så aktivt under byggingen, forteller Kristin.

Paret ble blant annet oppmerksom på at tykkelsen på en av veggene i entreen hadde avvik fra tegningene da det var en brannvegg som måtte bygges ut. Kristin hadde allerede kjøpt et garderobeskap etter de opprinnelige målene og gjorde arbeiderne oppmerksom på dette.

– De tok tak i utfordringen umiddelbart og laget til en løsning slik at vi slapp å bytte skapet, forklarer hun.  

FORNØYD: Kristin og Tommy Birkeland fikk drømmehuset på toppen av Nattlandsfjellet. Her sammen med prosjektleder Kjetil Eide (til venstre) hos Byggmester R. Vallestad AS

Vi opplevde Byggmester Vallestad som fleksible og opptatt av å oppfylle våre ønsker, sier Kristin – og paret er ikke i tvil om at før en starter en byggeprosess, bør man tenke nøye over hva en ønsker av sin nye bolig.

Les også: Når gammelt blir nytt – Totalrenovering av enebolig på Trengereid.

– Det er kanskje vanskelig å vite nøyaktig hva man vil ha hvis ikke man har bygget før. Men det er viktig å vite hva man ikke vil ha. Og velg gjerne en byggemester som koordinerer alle fagene. For oss var det ingen tvil om at aktørene hos Byggmester R.Vallestad kjente hverandre og har jobbet sammen tidligere. Arbeidet mellom fagene gikk sømløst for seg og vi er strålende fornøyd, konkluderer paret.

Tusen takk for muligheten til å bygge deres drømmehjem, Tommy og Kristin! Og gratulerer så mye med et fantastisk fint hus og en av byens beste utsikter😍

Se alle bildene her:

FØR: Den opprinnelige boligen fra 1973 hadde lite hensiktsmessig romløsning og utnyttet ikke potensialet i prakttomten til det fulle.

FUNKISDRØM: På toppen av Nattlandsfjellet har familien Birkeland 278 kvadratmeter å boltre seg på i hovedhuset, og 76 kvadratmeter leilighet i kjelleren.

DETALJER: De enorme vinduene er vanskelig å ikke legge merke til og er noe veldig mange boligbyggere drømmer om i dag.

BAKFRA: Her ser du hvor fint boligen ligger i terrenget, med panoramautsikt over Bergensdalen.

TAKTERRASSE: Boligen har flere flotte uteområder. Her helt på toppen med egen takterrasse.

VELKOMMEN INN: I 1. etg. kommer vi inn i en romslig gang. Her kan vi gå videre direkte frem på vaskerommet og badet. I denne etasjen er det også godt med bodplass, samt et eget mediarom.

MEDIAROM: Hvem vil se fotballkampene her? 😁

TRAPP: Denne nydelige trappen forbinder 1. og 2. etasje. Legg merke til lysene i veggen til høyre som lyser opp trinnene.

ÅPENT: Paret valgte en åpen stue/kjøkken-løsning, med flere naturlige oppholdssoner.

KVALITET: Hvitevarene fra NEFF gjorde jobben og vi ble servert nydelige boller da vi var så heldige å få komme innom på besøk.

HALL: Sett fra kjøkken med skyvedørsgardorobe til høyre og bad rett frem. 

MASTERBEDROOM: Tommy og Kristin har et stort, flott soverom i tidsriktige farger. Her er det også utgang til terrassen, samt direkte gjennomgang via et walkin-closet til badet.

WALKING-CLOSET: Egen garderobe med god plass.

BARNEROM: Parets tre barn på 7, 5 og 2 år har vært sitt barnerom. Alle av god størrelse slik at de også kan leke eller ha venner på besøk.

FORNØYD: Kristin og Tommy Birkeland er strålende fornøyd med drømmehuset og byggeprosessen. Her sammen med prosjektleder Kjetil Eide hos Byggmester R. Vallestad AS

Siden du nå har lest hele denne reportasjen ønsker du kanskje å se flere av våre boligreportasjer fra boliger rundtomkring på Sotra og i Bergen. Eller om du har et prosjekt du ønsker vi skal se på så send oss en uforpliktende henvendelse så tar vi gjerne en prat for å bli litt bedre kjent og for å se om vi er en god samarbeidspartner for deg. 

Din lokale byggmester i Fjell, Sund og Øygarden. Vi tegner, søker, bygger nytt, bygger på og bygger om. Alt under ett tak slik at du slipper å stresse!

Copyright © 2020. Byggmester R. Vallestad AS.
PersonvernInformasjonskapsler

KONTAKT

Byggmester R. Vallestad AS
Kleivanevegen 3
5357 FJELL