1. Hjem
  2. Boligreportasjer
  3. Vilde og Aleksander flyttet inn i ny bolig på bare 6 dager og kom seg i hus til jul

Vilde og Aleksander flyttet inn i ny bolig på bare 6 dager og kom seg i hus til jul

23. Dec. 2017 | Boligreportasjer

Skal vi ta en prat?

Terje Vallestad

Terje Vallestad
Daglig leder / Byggmester

 +47 416 36 256‬
 terje@byggmestervallestad.no

NYTT HUS MØVIK / HALSVARDEN: Vilde Bryn Jellestad (26) og samboeren Aleksander Elvik (29) hadde nesten gitt opp drømmen om å la Sander (8 mnd) vokse opp i en romslig enebolig. Det var helt til de oppdaget det nye boligfeltet på Møvik i Fjell kommune.

(HUSK: Se alle bildene og video av boligen lengre ned i artikkelen)

Etter å ha tapt flere budrunder på boliger i Bergen, kom paret over husene til Byggmester R. Vallestad AS i det nye boligfeltet Strenghaugen på Møvik i Fjell kommune.

Feltet på Sotra, som totalt skal bestå av 59 enheter fordelt på eneboliger, rekkehus, tomannsboliger, firemannsboliger og lavblokker, ble påbegynt tidligere i år, og de første boligene er nylig ferdigstilt og overlevert nye eiere. Her fant også den lille familien, som opprinnelig er fra Fyllingsdalen, alt de trengte.

Les også: Ny enebolig i Sund – bli med hjem til Ståle og Tove.

FAKTABOKS:

Kunde: Vilde Bryn Jellestad og Aleksander Elvik.
Lokasjon: Halsvarden, Fjell kommune
Størrelse: 184,7m² BRA.
Oppstart: Januar 2017
Ferdigstilt: Desember 2017

Se flere bilder her.

HERSKAPELIG: Den herskapelige eneboligen på Søre Straume var innflyttingsklar i august 2016.

Flyttet fra Fyllingsdalen til Sotra

– Vi begynte å se etter hus i januar da jeg var gravid i siste trimester. Sander ble født 1. april, og det ble fort trangt i toromsleiligheten på Danmarksplass. Ut på sensommeren fant Aleksander annonsen til eneboligene på Strenghaugen, og i september dro vi på visning i nabohuset og huset som vi endte opp med. Allerede i inngangspartiet kjente vi begge at dette var riktig for oss, forteller Vilde entusiastisk.

Sett denne? Herskapelig enebolig – Bli med inn til Linn Cesilie og Kristian på Straume

Dere er begge fra Fyllingsdalen, men valgte likevel å flytte ut hit til Sotra. Hvorfor det?

– Ja, si det. Vi er egentlig begge litt typiske bymennesker, men ble likevel raskt enig om at dette var det perfekte stedet å bosette seg og la Sander vokse opp. Ikke bare fikk vi utrolig mye mer hus for pengene våre her ute, men vi synes også at feltet ligger flott til, med både barnehage, skole, lekeplasser og butikk like i nærheten. I tillegg er det flere barnefamilier som oss her, og turstien opp til Signalfjellet starter 50 meter utenfor kjøkkenet vårt, forteller 26-åringen som er i permisjon fra jobben sin på BikBok.

PYNTET TIL JUL: Opprinnelig var det en lettvegg som skilte stue fra kjøkken. Denne tok Vilde og Aleksander bort og fikk en flott åpen stue-kjøkken-løsning med luftig og god plass til spisebord.

Gjorde endringer underveis

Derfor nølte ikke paret med å kjøpe en av de saksede eneboligene, til tross for at det kun var skallet av boligen de kjøpte på den tiden.

– Ingenting var klargjort innvendig i huset, det var kun stenderverk som var kommet opp. Dette var helt supert for vår del, for da kunne vi endre slik vi ville underveis, forklarer Vilde. 

Les også: NYTT NAUST: Se det flotte, nye naustet til Eldbjørg og Svein-Ove på Syltøy i Fjell.

Stuen ble gjort om til åpen løsning mot kjøkkenet, de byttet veggen i trappegangen til glassvegg for å få en mer luftig romfølelse, lukket trappen nede og gjorde en del mindre endringer underveis i byggeprosessen.

STILRENT KJØKKEN: Ved å trekke skapene helt til taket fikk paret utnyttet plassen til det fulle. I tillegg beholdt de boden i bakkant av kjøkkenet som er perfekt til tørrvarer og ting man ikke ønsker å ha synlig fremme på kjøkkenbenken.

– Mellom stue og kjøkken skulle det opprinnelig være vegg med doble dører, men vi er en stor familie når alle er samlet, og vi ønsket heller å ha bedre oversikt og plass til spisestue der. Og så ville vi gjerne ha laminaten på gulvet sammenhengene, som i tillegg er lettere å holde rent, forklarer hun.

På kjøkkenet valgte de å trekke skapene på kjøkkenet helt til taket for å få mer skapplass. I tillegg til å beholde boden på 7 kvadrat, som noen av nabohusene har trukket inn i kjøkkenet.

– Adrian fortalte hvordan flere av naboene hadde endret på sitt kjøkken, og selv om de 7 kvadratmeterne hadde vært kjekt å ha til kjøkken, er vi glad for at vi beholdt boden. Den er perfekt til tørrvarer, flasker og andre ting som man ikke ønsker å ha synlig på kjøkkenet. Det er blitt en kjærkommen liten rotebod, forklarer hun. 

På baderommet gjorde paret kun mindre endringer på armaturer, da de var godt fornøyd med valgene og standarden som fulgte med i leveransen.

– Kvaliteten på huset og standarden på møblene som var inkludert var overraskende god. Vi har vært på mange visninger og er sikker på at vi har fått mye for pengene. Vi har også erfart at det er lurt å ta litt praktiske valg nå som vi er en småbarnsfamilie, som for eksempel å lukke trappen og beholde den innvendige boden, forteller Alekander, som er Brand Manager i Adams Matkasse.

STRÅLENDE FORNØYD: Vilde og Aleksander overtok nøklene til boligen midten av Desember. På rekordfart har de flyttet inn og fått pyntet til jul. Nå kan familien stolt invitere venner og familie på julebesøk. Her er Vilde sammen med prosjektleder Adrian Ohnstad hos Byggmester Vallestad.

Flyttet inn på bare 6 dager

Så, bare tre måneder etter at de signerte kontrakten sto drømmehuset endelig klart til overtakelse i midten av desember. Og selv om tiden var i overkant knapp til å kunne feire jul i ny bolig, satte paret alle kluter til for å rekke det. 

Med god hjelp av familie og venner, og på noe som må kunne kalles rekordtid, tok det kun 6 dager fra paret overtok nøklene til de var godt i hus, juletreet ferdig pyntet og alt klart til at julefeiringen kan starte.

– Jeg er så glad for at vi klarte å flytte inn og forberede til jul. Og desto mer gleder jeg meg til at julaften skal komme. Da skal jeg sette pinnekjøttet på damping, slenge bena på bordet, gi meg selv en klapp på skulderen og nyte julaften sammen med familien i vårt splitter nye, smiler hun.

Da gjenstår det bare for oss å si velkommen til Sotra, Vilde og Aleksander, og ønske dere og alle andre av våre følgere der ute en riktig god jul fra oss i Byggmester Vallestad.

Se alle bildene her:

I HUS TIL JUL: Vilde Bryn Jellestad og samboeren Aleksander Elvik overtok nøklene til sin nye bolig av prosjektleder Adrian Ohnstad i midten av desember.

BARNEVENNLIGE OMGIVELSER: Boligen ligger flott til i det nye boligfeltet Strenghaugen på Halsvarden i Fjell kommune. Her er det nærhet til både barnehage, skole, lekeplasser og butikk. I tillegg til at veien til turområdet Signalfjellet starter 50 meter fra ytterdøren.

ROMSLIG HALL: Like innenfor innerdøren finner vi en romslig hall med flott flislagt gulv. I første etasje finner vi hall, tre soverom, vaskerom, TV-stue og bad.

LEKKERT: Første dør til venstre leder inn til barnerommet til Sander (8. mnd), andre dør leder til et praktisk vaskerom.

TV-STUE: Rett frem fra hallen kommer vi inn i TV-stuen med. Flott laminat på gulvet og veggene er malt i fargen “Linblå”.

PYNTET TIL JUL: Fra den romslige TV-stuen er det utgang til hagen på fremsiden av huset og inngang til soverom tre i 1. etg.

BARNEROM: Barnerommet er nydelig innredet med seng, leker og møbler. Veggene har fargen nøytral, som går flott til alt det blå.

EN LITEN PRINS VERDIG: Sander på 8 mnd. er strålende fornøyd med sitt eget flotte rom i det nye huset.

SMØRBLID: Vilde med vesle Sander (8 mnd), en solstråle av en gutt. som smilte stort sett hele tiden vi var på besøk. Pappa Aleksander var borte på jobb.

SOVEROM: Vilde og Aleksander sitt soverom er også i 1.etg. Veggene er malt i lyse farger. Her har de i tillegg fått plass til et “walk-in-closet”

HELFLISET: Hovedbadet til familien er praktisk plassert i 1 etg. ved soverommene. Paret var veldig fornøyd med kvaliteten på standard-leveransen i boligen og gjorde ingen store endringer her.

STUE: Når du går opp trappen kommer du til andre etasje. Her finner du åpen stue-kjøkken-løsning, bod,, bad og et gjesterom.

DETALJER: Vilde har øye for interiør og lekre detaljer. I tillegg røper hun at hun har en mor som også synes det er veldig kjekt å lage det koselig.

SPISESTUE: I den delen av stuen som er nærmest kjøkkenet, har de gjort plass til en spiseavdeling. Legg merke til gjennomgående laminat i hele 2. etg.

JULESTEMNING: Alt den vesle familien har fått til på bare seks dager er smått utrolig. Her er stjernen oppe, juletreet pyntet og alt klappet og klart til jul.

STILRENT KJØKKEN: Kjøkkenet er av typen Marbodal, levert av Byggmester R. Vallestad AS.

GULV TIL TAK: Langs veggen valgte paret å sette inn høyskap fra gulv til tak som gir rikelig med lagringsplass.

ROMSLIG: Ved å fjerne veggen som opprinnelig delte av stue og kjøkken fikk paret en stor om romslig stue der de fint kan dekke på langbord og invitere hele familien på julebesøk. Hvem ønsker vel ikke å invitere til julebesøk i nytt hus?

STRÅLENDE FORNØYD: Vilde og Aleksander er strålende fornøyd med å ha gjort seg til Fjell-sokninger og hjelpen de har fått fra Byggmester Vallestad. Her er Vilde sammen med Adrian Ohnstad, prosjektleder for Strenghaugen-boligfeltet hos Byggmester R. Vallestad AS.

Siden du nå har lest hele denne reportasjen ønsker du kanskje å se flere av våre boligreportasjer fra boliger rundtomkring på Sotra og i Bergen. Eller om du har et prosjekt du ønsker vi skal se på så send oss en uforpliktende henvendelse så tar vi gjerne en prat for å bli litt bedre kjent og for å se om vi er en god samarbeidspartner for deg. 

Din lokale byggmester i Fjell, Sund og Øygarden. Vi tegner, søker, bygger nytt, bygger på og bygger om. Alt under ett tak slik at du slipper å stresse!

Copyright © 2020. Byggmester R. Vallestad AS.
PersonvernInformasjonskapsler

KONTAKT

Byggmester R. Vallestad AS
Kleivanevegen 3
5357 FJELL